Burg 9: Nieuwkomer in culinair Brugge

De eigenaars Kristof de Kroon en Silke Van Quathem van het nieuwe Brugse restaurant Burg 9 werden drie jaar geleden bekend door hun deelname aan het vtm-programma ‘Mijn restaurant’.

Burg 9 opende tien maanden geleden de deuren in een historisch pand in het historische hart van Brugge.

Succesarchitect Lieven Musschoot tekende voor het decor, een geslaagde mix van modern en klassiek. Hoge bewerkte plafonds, zwart gelakt houtwerk, feestelijke luchters: het geheel is chique zonder stijf te zijn.

Eigenaars Kristof de Kroon (32) en Silke Van Quathem werden drie jaar geleden bekend door hun deelname aan het vtm-programma ‘Mijn restaurant’. Kristof stond achter het fornuis in La Sapinière en in Jardin Tropical en werkte als privékok, onder meer voor het Hollywoodkoppel Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas. Silke Van Quathem deed ervaring op in De Pas in Retie.

Onze keuze
Wij reserveerden voor een maandagavond en werden telefonisch gewaarschuwd dat op maandagavond uitsluitend wordt gewerkt met een all-informule. Voor 40 euro krijg je een driegangenmenu met twee glazen wijn, koffie en water.

Als hapjes kwamen een aardappelsoepje met spekjes en viskroketje met tartaarsaus. Het voorgerecht bestond uit gebakken ganzenlever met brunoise van zoete appel, peperkoek en kalfsjus met Luikse siroop. Dat was zoet op zoet! Daarbij werd een passend glas Pinot d’Alsace, Marcel Deiss geserveerd.

Het hoofdgerecht bestond uit drie bereidingen van varken: buikspek met jus van mosterdzaad, carré met zuurkool en truffel, worstje met wortelvelouté en beukenzwammen. Wij likten de lippen af van genoegen. Het glas werd gevuld met een Ochagavia 2009, Silvester, een sappige Chileense rode carmenere, die op zijn plaats was naast het gerecht.

Silke kwam met een witte handschoen de kruimels van tafel vegen om plaats te ruimen voor crème en confit van ananas met vers gedraaid ijs, kokosrijst en gepofte rijst met goudpoeder. Wij kwamen tevreden buiten omdat we verrassend en lekker hadden gegeten in een mooie omgeving en voor een aantrekkelijke prijs. (PVD)

Kader: historisch, met smaak heringericht huis

Onthaal en bediening: efficiënt en kordaat

Keuken: een mix van klassiek en modern

Restaurant Burg 9

Burg 9

8000 Brugge

Tel. 050/33.35.99.

Zaterdagmiddag op reservatie, dinsdag gesloten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content