Bùn: Cool Vietnamees street food restaurant in Antwerpen

Huibrecht Berends en Hoa Truong van restaurant Bùn. © CWF & PH

Met twaalf zitplaatsen is de Vietnamese street food bar Bùn het kleinste restaurant van Vlaanderen. Een culinaire kennismaking.

Bùn opende dit jaar de deuren aan de Antwerpse Sint-Jorispoort, op de plaats van Ko’Uzi sushibar die enkele panden opschoof. Het was meteen het eerste Vietnamese street food restaurant in Vlaanderen.

Bùn is genoemd naar het belangrijkste ingrediënt uit de Vietnamese keuken: vermicelli. In het eetzaaltje, voor een muurschildering van graffiti-artiest Steve Locatelli staat de sierlijke Hoa Truong. Zij is het zusje van Quyen van het bekende Vietnamese restaurant Little Asia uit Brussel. In de open keuken staat Huibrechts Berends geconcentreerd te zwoegen. Hij komt uit Terneuzen, waar hij op het schippersinternaat zat. Hij werkte in Pure C en heeft een look met een hoog rockstergehalte.

De spijskaart vermeldt kleine gerechtjes vanaf 9 euro en grotere gerechten vanaf 15 euro. De recepten komen van moeder, tantes en zussen van Hoa. De wijnkaart groepeert negen biologische en natuurlijke wijnen, waarvan er vijf per glas verkrijgbaar zijn. Er zijn ook enkele Aziatische bieren.

Onze keuze

Om de tanden te scherpen was er Muc khô of gedroogd, taai inktvisje met chilisaus als duur hapje (9 euro). Goi cuon bo nuong stond voor lenterol met WVLR-vlees (West-Vlaams Rood), citroengras, sesam en munt (9 euro), cha gio thjt heo voor gefrituurd loempiaatje met Brasvar varkensvlees, lente-ui en zwarte champignon (10 euro) en bun bo la lot voor rijstnoodles met WVLR-vlees, citroengras, kurkuma, gember en vijfkruidenpoeder. Daarbij kwam, voor de derde keer, het zoetzure chilisausje.

Bùn is cool en er wordt gewerkt met goede ingrediënten, maar de kookkunst van de chef staat (nog) niet op punt.

Keuken 6

Decor 7,5

Comfort 6

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit 6,5

Eat-in en takeaway Bùn: Sint-Jorispoort 22, Antwerpen, 03 234 04 16. Open van 12 tot 21 uur, zondag van 16 tot 21 uur Gesloten op woensdag. Reserveren vanaf 20 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content