Brasserie The Thrill: Eerlijke productkeuken

De Genkse brasserie The Thrill van voormalig sterrenchef Rik Vandersanden (restaurant De Barrier) serveert vertrouwde gerechten in een vertrouwde omgeving.

Rik Vandersanden (60) had alles om rustig uit te bollen en te genieten van een gerieflijke fin de carrière. Maar het liep anders en daarom staat hij zelf weer achter het fornuis. Hij baat The Thrill bij de Limburghall in Genk uit.

Vandersanden verwierf een Michelinster en nationale erkenning met De Barrier. Dat was een oude afspanning met tolkantoor die werd omgebouwd tot het comfortabele gastronomische restaurant De Barrier. Het was de uitverkoren plek in Limburg voor bruiloften en partijen. De overinvestering in de verbouwing van De Barrier tot een indrukwekkend complex met moduleerbaar restaurant, kleine en grote feest- en vergaderzalen en tien gerieflijke hotelkamers eindigde ver boven het budget. Vandersanden moest de zaak verkopen aan catering-tycoon Bart Claes. Vandersanden bleef in dienst als consulent. Lang heeft dit niet geduurd en veel van de beloofde pegulanten heeft hij niet gezien. Niet veel later werd De Barrier meetrokken in het faillissement van de groep Claes. De processen lopen.

Om brood op de plank te krijgen nam Vandersanden de horecaconcessie over van het restaurant bij de Limburghall. Dat restaurant behoorde voorheen ook tot de Claes-groep. De zaak werd omgedoopt tot brasserie The Thrill, is zichtbaar gelegen in het centrum en is te herkennen aan een uitbouw in tentzeil.

Het eethuis opende ruim een jaar geleden en het publiek komt om te ontspannen in een vertrouwde omgeving bij vertrouwde gerechten (kalfsfrikadellen in Madeirasaus, civet van reebok, enzovoort). Vandersanden komt zelf de Canadese entrecôte van maïs gevoederd rund tonen, die hij even later eigenhandig op de houtskoolgrill bereidt.

Wij kwamen voor een snelle lunch en zaten op keukenstoelen. Het voorgerecht was een te braaf gekruide tartaar van gemarineerde Schotse zalm met mosterdzaad, honing en Isignyroom, geserveerd met courgette, oventomaat en krulsla. De prijs bedroeg 16 euro en dat was, gezien de karige hoeveelheid, aan de dure kant. Daarbij kwam een glas Vire Classé (6 euro).

Als hoofdgerecht was er Thrillburger, gemaakt van gemalen simmenthalervlees, getoast sesambroodje, krokante salade en Lardo Colonata en opgediend met coulis van paprika en stroaardappel (14 euro). Daarbij dronken wij een glas Villa Puccina uit Toscane (6 euro). Afsluiten deden wij met soufflé met karamel en ahornsiroop (8 euro). (PvD)

Kader: laagdrempelig restaurant van de Limburghall

Onthaal en bediening: vriendelijk, door de zoon van de baas

Keuken: vakkundig bereide vertrouwde gerechten, op basis van eerlijke productkeuken

Brasserie The Thrill, Jaarbeurslaan 4, 3600 Genk. Tel. 089/30 70 30. Menu’s: 38 en 44 euro. Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content