Brasserie Boulevard: Los, flexibel en betaalbaar

Brasserie Boulevard in Sint-Martens-Latem serveert smakelijke gerechten, opgediend in een gemoedelijke sfeer tegen toegankelijke prijzen.

In het verleden was het een logische evolutie: getalenteerde jonge koks die voor zichzelf begonnen, stelden alles in het werk om hun leermeesters te overtroeven. Zo ontstonden zo goed als alle toprestaurants van vandaag, zoals Hof van Cleve, Hertog Jan enz. Die ontwikkelingslijn in de horeca schijnt gebroken, sinds goed opgeleide jonge koks als Jason Blanckaert (JEF), Kobe Desramaults (Vitrine), Olivier Morland (Selecto) en vele anderen kiezen voor meer vereenvoudigde formules. Het past bij de tijdgeest: jonge koks grijpen terug naar vaste waarden.

Klassiek geïnspireerde bereidingen en betaalbaarheid zijn de nieuwe troeven. Chic en duur zijn uit, los, flexibel en betaalbaar zijn in. Boulevard opende begin april. De brasserie had vanaf de eerste dag de wind in de zeilen, omdat de formule beantwoordt aan nieuwe behoeften en dat betekent ongecompliceerd smakelijk eten, bereid uit eersteklasingrediënten, opgediend in een gemoedelijke sfeer tegen toegankelijke prijzen.

Plaats van gebeuren is een onopvallend hoekpand zonder naamsvermelding, gelegen tussen de cabardouches tussen De Pinte en Sint-Martens-Latem. Het zaalgebeuren staat onder auspiciën van Thomas Schmidt. Hij viel al op in Hof van Cleve, waar hij acht jaar werkte, door zijn flair en présence. De meeste gerechten op de kaart zijn traditioneel van inslag. De basis is al moeilijk genoeg: als je die kent ben je altijd een winnaar. Wij kwamen met vier, snoepten van lekkere Mangalica-ham (11 euro) en nipten van een fris glaasje Misterio Rosé, Alma Negra uit Mendoza in Argentinië (7,5 euro).

Er waren voorgerechten als gemarineerde rode biet met romige crottin de Chavignol, champignons en crumble van noten (12 euro), wat zoute garnaalkroketten met gefrituurde peterselie (14 euro) en frisse carpaccio van zeebaars met citrusolie, rolletjes zoetzure komkommer, crème van avocado en zure room en sorbet van groene appel (14 euro). Op de Jospergrill bereide zeeduivel lag in een bouillabaisse-achtige saus met anijssmaak en schelpjes, kleine Franse mossels, Mangalica-ham en kruidenboeket (29 euro). Eersteklas kabeljauw was perfect gegaard en werd omringd door bladspinazie, schelpjes, bieslookpuree en mousselinesaus (23,50 euro), fish & chips van vlaswijting kwam met zilveruitjes, tartaarsaus en chips (22 euro). Er was ook nog kaastaart met ingelegde rode vruchten en ook daar was niets mis aan. (PvD)

Keuken 7,5

Decor 7

Comfort 7

Service 7,5

Prijs/kwaliteit 7,5

Info: Brasserie Boulevard, Kortrijksesteenweg 175, 9830 Sint-Martens-Latem, 09 279 12 00. Lunch 16 en 30 euro. Zaterdagmiddag en zondag gesloten. Ommuurd terras.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content