Boucherie: Vlot en modern restaurant in Boechout

Half mei verrees van onder het stof Boucherie, een vlot en modern restaurant met gestileerde orangerie, Amerikaanse bar en gevarieerde menukaart met vlees van superbeenhouwer Hendrik Dierendonck in de hoofdrol.

In februari werd in L’Etoile de beste omzet gedraaid uit het tienjarig bestaan. Toch besloten eigenaars Ronny Sauvillers en Jessy Rodyns om alles grondig te herzien. Half mei verrees van onder het stof Boucherie, een vlot en modern restaurant met gestileerde orangerie, Amerikaanse bar en gevarieerde menukaart met vlees van superbeenhouwer Hendrik Dierendonck in de hoofdrol.

Jessy Rodyns controleert het zaalgebeuren met brio. Zij heeft kordate helpsters onder haar vleugels, die helaas vergaten om de wijnkaart te presenteren. Er komt een potje met ingelegde groenten en twee vorkjes: sharing is caring, maar toch niet met iedereen!

Met het repertoire op de spijskaart kan je veel kanten uit: fingerfood, salades, burgers, vis, op de Josper-houtskooloven bereid vlees van Hereford, Black Angus, Simmental, Holstein, Blanc Bleu en Blonde d’Aquitaine. Onze keuze ging naar garnaalkroketten en die waren van goede kwaliteit. Daarbij kwamen een fris slaatje en twee onnodige dotjes cocktailsaus en avocadocrème (15 euro). Terriyaki gelakte varkenswang was mals en smakelijk en lag op bed van wortel en kool, versierd met drie ridicule mini-meringues.

Burgemeester T’Sijen leverde ‘het seizoengerecht van de bekende buurtbewoner’, waarvan tien procent gaat naar een goed doel. Zijn lievelingsgerecht was tartaar van Holsteinerrund, aangemaakt met zeste van sinaasappel en marjolein en opgediend met een schijf slap-taaie foccacia (19 euro). Ook was er het malse en smakelijke vlees van Hereford ribeye (31,50 euro voor 300 g), begeleid door archiducsaus en eersteklas frieten.

In het glas: Allora Primitivo 2011 uit Puglia (32 euro). Voor die prijs hadden wij al beter geproefd. Afsluiten deden wij met een perfecte moelleux van chocolade met ijs en framboos (9 euro). (PvD)

Keuken 7
Comfort 6
Bediening 6
Prijs/kwaliteit 7

Boucherie, Binnensteenweg 187, 2530 Boechout, 03 454 53 23. Doorlopend open van 11.30 uur tot 22 uur, zaterdag vanaf 17 uur, maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content