Bistro Boshuis: Ongecompliceerd lekker

© Daniel Geeraerts

In het Boshuis in Hertsberge eet je ongecompliceerd lekker, is de kwaliteit constant en maakt Sarah Perquy aanspraak op de titel van Gastvrouw van het Jaar.

Je zou het Boshuis zo voorbijrijden. Van de straatkant vertelt de gevel weinig, maar binnen bevindt zich een ruime eetzaal met 55 zitplaatsen, die meestal twee keer per dag bezet zijn. In het Boshuis komen buurtbewoners collectief van smakelijke gerechten genieten in een ontspannen sfeer.

Aan de basis van het goede gevoel ligt het ongedwongen optreden van de eigenaars. Bernard Van Belle en Sarah Perquy kunnen rekenen op een trouwe schare vaste klanten. Van Belle studeerde rechten en kwam als jobstudent in aanraking met de horeca. Na zijn studies dook hij het nachtleven in, opende als 24-jarige zijn eerste zaak en had verschillende bars en cafés in Oostende en Knokke.

Bernard Van Belle en Sarah Perquy
Bernard Van Belle en Sarah Perquy© Daniel Geeraerts

Sarah Perquy was model in New York en Milaan, kluste in de filmwereld en trok door Zuid-Amerika. De twee kochten in 2009 het Boshuis, waarin Arthur J. Van den Brouck, de eerste Belgische tv-kok, een restaurant had en waarin vervolgens een rendez-voushotel en een internaat voor Amerikaanse wielrenners was ondergebracht.

Bernard Van Belle en Sarah Perquy verbouwden een jaar. Het restaurant had vanaf de eerste dag succes. De koks Michel Verdonck en Jan Catteuw kregen de opdracht om het niet te ingewikkeld te maken en om vooral niet te knoeien met de hoedanigheid van de producten. Hierdoor eet je in het Boshuis ongecompliceerd lekker en is de kwaliteit constant.

Onze keuze

Wij kwamen op een drukke avond en konden laag of hoog zitten tussen knus verlichte tafels bezet met kinderen, ouders en grootouders. Sarah Perquy ontvangt op een natuurlijke manier en maakt aanspraak op de titel van Gastvrouw van het Jaar.

De kaart is beknopt en opgebouwd uit klassieke gerechten. Het beperkte repertoire wordt aangevuld met seizoensgebonden suggesties. De wijnkaart vertelt dat men hier Frans en bij uitstek Bordeauxwijnen uit de duurdere klasse drinkt. Ontsnappen kan via de huiswijnen (4 euro per glas).

Als hapje was er rillettes van varken met rode biet en kapperbes. De voorgerechten waren Bekegemse eendenlever, gebakken en als terrine, met grondwitloof, peer en zoetzure siroopsaus (21,50 euro) en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren met granaatappel, hangop en yuzu (22 euro). Beide gerechten waren royaal, verzorgd en smakelijk.

De hoofdgerechten waren gebraden, halfwilde fazant met witloof, roomsaus en witte druiven (31 euro) en handgesneden steak tartaar, goed gekruid en opgediend met gemengde salade, eersteklas, in ossenvet gebakken frieten en mayonaise (21 euro).

Het glas werd gevuld met een Domaine de la Mordorée, La Dame Rousse als krachtige en kruidige rode die zich goed voelde bij de fazant (42 euro). We sloten af met een nostalgische broodpudding, die het gezelschap kreeg van ganache, pistache, vanille-ijs, vruchten en crumble (9 euro).

Bistro Boshuis

Kasteeldreef 4, 8020 Hertsberge, Tel. 050/70.72.82. Woensdag en donderdag gesloten.

Kader: knus, ontspannen

Onthaal en bediening: vriendelijk, persoonlijk en efficiënt

Keuken: smakelijke bistrostijl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content