Bierrestaurant Zytho (Kontich): Perfecte pairing

De moderne Bierrestaurant Zytho in Kontich laat hedendaagse gerechten perfect harmoniëren met bieren.

Zytho is een moderne bierbrasserie op de benedenverdieping van een complex met serviceflats. Ze streven er naar de ideale combinatie van bieren en hedendaagse streekgerechten. De naam Zytho komt van ‘zytholoog’, wat staat voor bierkenner. Steven Yseboot is chef. Hij werd opgeleid in betere restaurants als Comme chez Soi, Graanmarkt 13 en ’t Zilte.

Samen met ex-journalist en marketeer Marc Timmers baat hij de zaak uit. Timmers brengt een verhaal over bier en probeert mensen iets mee te geven waar ze thuis mee verder kunnen. Het publiek is divers en varieert van jonge mensen over zakenlieden tot bejaarden. Wie wil experimenteren, kiest voor een menu met passende bieren.

Wij werden vriendelijk en efficiënt bediend. Er kwam een waterige gazpacho van paprika als hapje. Tartaar van zalm was elegant gepresenteerd maar (te) braaf gekruid en werd opgediend met granité van gin-tonic (14,50 euro). Tartaar van sint-jakobsvruchten was mooi opgemaakt en lag in het bord met onnodig veel avruga-kaviaar, gehakte komkommer en sorbet van pompelmoes (17,50 euro).

Het glas werd gevuld met een feestelijke Zilveren Parel van Genoels-Elderen (8,50 euro). Als trou normand (tussen twee gangen) kwam sorbet van bosbessen overgoten met Vedettbier. Hoofdgerechten waren: correcte Vlaamse stoverij met eersteklas frieten en mayonaise (17 euro) en smakelijke fish & chips van met zorg gepaneerde en gefrituurde visrepen met frieten en in huis gemaakte tartaarsaus (16 euro). Het Duvelbier paste daar wonderwel bij. (PvD)

Keuken 7,5

Comfort 7

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7,5

Zytho, Koningin Astridlaan 37, 2550 Kontich, 03 294 14 41. Keuken doorlopend open van 11 tot 22 uur. Gesloten op maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content