Bibitor (Roeselare): Voor wie rauw lust

De druk bezochte tearoom Bibitor ligt aan een koopboulevard in het Roeselaarse winkelcentrum Mammoet. Het is een ankerplaats om na het shoppen weer op krachten te komen.

De druk bezochte tearoom Bibitor ligt aan een koopboulevard in het Roeselaarse winkelcentrum Mammoet. Het is een ankerplaats om na het shoppen weer op krachten te komen bij een koffie met een pannenkoek of appelbeignet.

Tijdens de lunch is Bibitor een geliefd eethuis met een ruim aanbod aan Belgische bereidingen. Er worden een zevental omeletten vermeld. Onze keuze ging naar omelet met ham (9,30 euro). De vriendelijke dame bracht een groot bord met een scheef toegevouwen omelet van royale afmetingen. De eikerkoek was hartig gekruid met zout. Het lopende binnenste was nog gedeeltelijk rauw.

Er was een flinke hoeveelheid gesneden ham toegevoegd en bij de omelet kwam een gezonde hoeveelheid rauwkost, een kom versgebakken maar een beetje taaie frieten en een schaaltje vol mayonaise. Voor iemand die niet huivert van rauwe eieren, was het geheel tamelijk smakelijk. Maar een omelettenkampioen is Bibitor niet. (WA/PvD)

Bibitor Roeselare: Brugsesteenweg 500, 8800 Roeselare. 051 22 06 75. Gesloten op zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content