Bart De Pooter opent eigentijds restaurant in Brussel

Sterrenchef Bart De Pooter opent op 18 september zijn nieuwe restaurant ‘WY’ aan de Brusselse Zavel.

Fijnproevers hebben een uniek eetadres om naar uit te kijken: WY. De Zavel in Brussel, meer bepaald de voormalige showroom van Mercedes, is de locatie van dit nieuwe restaurant van Bart De Pooter, die ook al sterrenrestaurant De Pastorale in Reet onder zijn hoede heeft. Het bijzonder stijlvol interieur met dominante zwarte, witte met oranje kleuren, werd onder handen genomen door de Belgische designer Franky Claeys.

Opmerkelijk is het open keukengedeelte dat volledig uitgerust is met de hipste apparatuur van Electrolux. Hier krijgt het element ‘spektakel’ een bijzondere rol. Het kookblok wordt namelijk omringd door camera’s waarvan de beelden worden geprojecteerd op de muur van het eetgedeelte, zodat de bezoeker op de voet kan volgen wat zich in de keuken afspeelt. Wie wil tafelen in een eigentijds decor en een vleugje spektakel wil meepikken, kan dit restaurant maar beter met stip aanduiden.

WY serveert ontbijt, lunch en diner. De keuken van Bart De Pooter staat bekend om het gebruik van regionale ingrediƫnten, seizoensgebonden producten en de focus op smaak en inventiviteit.

De chef staat alvast te popelen om zijn eerste gasten in zijn nieuwe restaurant te ontvangen. ‘Bij de opening van een restaurant worden locatie, menu en kader als sleutelelementen beschouwd’, zegt hij. ‘De uitrusting is ook van cruciaal belang, want de kwaliteit van de voeding en van het koken hangen hiervan af. Uiteindelijk is het de smaak die de klanten onthouden. Om deze kwaliteit te bewaren, reken ik op Electrolux. Ik heb al vaak met deze apparaten gewerkt en ben altijd zeer tevreden over hun professionele kwaliteit, hoge technologie en innovatie.’

De Pooter ging eerder in zee met de producent van huishoudtoestellen in het kader van exclusieve projecten Tram Experience en The Cube. (DB)

WY Restaurant, Bodenbroekstraat 22-24, Grote Zavel, 1000 Brussel. Tel: 02/400.42.36

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content