Bar Chine (Antwerpen): Chinees nieuwe stijl

Zaakvoerder Szelim Man (midden), Chuck Tang (rechts) en Dae Hwan Hertoghs (links). © CWF & PH

Het nieuwe eetadres Bar Chine in Antwerpen heeft naast hedendaagse versies van traditionele Chinese gerechten ook een lekker drankenrepertoire op de kaart.

Eethuis Cuichine begon vier jaar terug als Chinees restaurant van een nieuwe generatie. Eind 2014 opende er een plein verder een spin-off : Bar Chine, een moderne en lawaaierige oosterse stadskantine met dezelfde originele, verse en smakelijke keuken.

Het decor van de ‘new style Chinees’ is opgebouwd uit steen en beton. De meubels zijn van pershout met motief van Poolse den.

Zaakvoerder van beide vestigingen is Szelim Man. Chef-kok is jeugdvriend Chuck Tang, die ook de keuken van Cuichine leidt. Dae Hwan Hertoghs is de nieuwe vennoot, die het zaalgebeuren onder zijn beheer heeft. Hij heeft Koreaanse roots, vandaar de kimchi dog met varkensworst, kimchi en chilimayo.

De spijskaart verzamelt fingerfood en kleine en grote gerechten. Het zijn vereenvoudigde en gemoderniseerde versies van traditionele Chinese gerechten, met invloeden uit Japan en het Westen. Alle gerechten zijn om te delen. Ze komen in het midden van de tafel en verschijnen volgens de flow van de keuken.

Het drankenrepertoire bestaat uit biowijnen, betere bieren en exotische cocktails.

Onze keuze

Wij peuzelden van edamame-bonen (3 euro). Er kwamen drie kleine gerechtjes : spies teriyaki met sappig gemarineerd kippenvlees (8 euro), wontons of krokant gefrituurde deegvlinders met vulling van kip en garnalen (8 euro) en gekookte inktvis met lente-ui en gefermenteerde saus (13 euro).

Hoofdgerechten waren : gegrilde en gelakte makreel met zoetzure komkommer (18 euro) en geroosterd en gelakt buikspek met kimchi en Koreaanse chilisaus (18 euro). Alles had smaak en de wijnen per glas waren van goede kwaliteit ! (PvD)

Keuken: 7,5

Comfort: 6

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 7,5

Adres: Bar Chine, resto/bar, Draakplaats 3, 2018 Antwerpen, 03 501 28 11. Gesloten op dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content