Auberge du Val d’Aisne

Familiaal, romantisch en landelijk is de Auberge du Val d’Aisne. De herberg heeft zijn onderkomen in een boerderij uit 1820, gelegen op een idyllische plek naast een watermolen, in de groene vallei van de Aisne, tussen de rivier en de zijarm en niet ver van Durbuy. Binnen wacht Ardense gezelligheid van een houtvuur en muren van door hout omlijst vakwerk. De vertrekken zijn met smaak gedecoreerd en er zijn acht gerieflijke slaapkamers. Overal hangen schilderijen van Belgische artiesten, die in de loop der jaren werden bijeengesprokkeld.

De eigenaars zijn al wat ouder en baten de boerderij sinds 1972 uit als gastenkamers en bijbehorend restaurant. Moeder Karla Alexis kookt en krijgt hulp van dochter Sophie, die ook instaat voor de ontvangst. Vader Serge heeft zich deels teruggetrokken en houdt zich vooral bezig met de tuin. Op de borden komen eenvoudige, landelijke bereidingen zoals: truite au bleu, terrine van wild, duif met salie in pot en warme chocoladetaart.

L’Auberge du Val d’Aisne: rue de l’Aisne 15, 6997, Fanzel (Erezée). 086 499208. www.aubergeduvaldaisne.be. Dinsdag, woensdag en donderdag gesloten (behalve in schoolvakanties).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content