Antwerps restaurant Dôme heropent met Franse topchef

© .

Frédéric Chabbert nam recent het Antwerpse toprestaurant Dôme in de Zurenborgwijk over. Na verfraaiingswerken met ook een extra vertek voor privédiners én terras wil de Franse topchef, net als zijn voorganger Julien Burlat, een keuken brengen waarin het product alle aandacht krijgt.

Een half jaar nadat Dôme sloot, heropent Frédéric Chabbert met zijn vrouw Evangeline opnieuw de deuren van het fraaie pand in de Antwerpse Zurenborgwijk. Chabbert, een Franse topchef gevormd door culinair icoon Alain Ducasse, stond aan het fornuis van diverse sterrenrestaurants. Zo werkte hij onder meer in Monaco (restaurant Louis XV, ***) en als executive chef in Hong Kong (Shangri-La, restaurant Petrus, **).

Hij droomde al een tijdje van een eigen zaak met apart karakter. Eerder toevallig kwam hij restaurant Dôme op het spoor. De uitzonderlijke setting, het charmante interieur en Antwerpen als stad om te wonen en te werken, prikkelden hem en zijn partner Evangeline meer dan voldoende om Dôme over te nemen en nieuw leven in te blazen. Het decor bleef behouden maar kreeg wel subtiel een extra dimensie. Tegelijkertijd nam het duo ook het vlakbij gelegen Dôme sur Mer, de fijne visbistro van Julien Burlat, over.

Antwerps restaurant Dôme heropent met Franse topchef
© .

Met zijn voorganger heeft Frédéric Chabbert niet alleen de Franse nationaliteit gemeen. Beide koken in de eigentijdse Franse geest die door chefs als Alain Ducasse, Pierre Gagnaire en Michel Bras de laatste decennia werd uitgetekend. Chabbert is in meer dan één opzicht voorstander van het principe dat de kwaliteit van het product een gerecht smaak en vorm geeft en dat de chef daarin instrumenteel is. In dat opzicht krijgt Dôme een waardige opvolger die uiteraard zijn eigen accenten zal zetten. Met bijvoorbeeld lamsvlees uit de Aveyron en bereidingen van haas later op het jaar wil Chabbert een duidelijke signatuur neerzetten.

Roep het dus uit volle borst: Dôme is dead, long live Dôme!

Restaurant Dôme

Grote Hondstraat 2, 2018 Antwerpen.

Tel.: 03 239 90 03

Zondag en maandag gesloten

Dôme sur Mer

Arendstraat 1, 2018 Antwerpen.

Tel.: 03 281 74 33

Alle dagen open

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content