Albatros: paling op bestelling bereid

Eddie Van Maele was in zijn glorietijd een van de grootste Belgische koks. Als hij buitenshuis at was hij kieskeurig: zeetong in La Marée in Brussel en paling in ’t groen in Albatros. Als groot vakman gaf hij de koks die hij bezocht advies en zo deed hij in Albatros, waar Lieven en Nancy De Troyer-Sterck alles in het werk stellen om eersteklasproducten zo smakelijk mogelijk op het bord te brengen. De moten IJslandse kabeljauw zijn er subliem en van maart tot oktober zijn de palinggerechten op hun best.

Wij werden onthaald door vriendelijke obers en bestelden paling in ’t groen (27 euro). De prijs ligt enkele euro’s hoger dan in de meeste palingrestaurants. Op tafel kwam een geëmailleerde stalen pot met voorbeeldig gegaarde paling in fris en smakelijk groen. Daarbij kwamen eersteklasfrieten en een vakkundig geschonken glas Jupiler (2 euro).

Lieven gebruikt wilde Oosterscheldepaling, die minder vettig is en een goede jus geeft. De paling gaat vijftien minuten in bouillon met witte wijn, waarna het kookvocht wordt ingekookt en gebonden met boter en puree van spinazie en waterkers. Daarna komen de verse kruiden: peterselie, kervel, pijpajuin, basilicum, dragon, dille, koriander en vooral wat pepermunt! In Albatros wordt paling op bestelling bereid.

Albatros, Geraardbergsesteenweg 15, 9320 Erembodegem, 053 830078. Dinsdagavond en woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content