Adres voor vleeseters

Restaurant Jos Theys Boerderij (Holsbeek) serveert grote hompen vlees van onberispelijke kwaliteit.

In zijn gloriedagen voederde Jos Theys zo’n 25.000 dieren die onder eigen label werden verkocht. De vleeshandelaar begeleide zijn dieren van bij het moederdier. Om een ideale, natuurlijke voeding samen te stellen, riep hij de hulp in van het Limburgs Universitair Centrum. Om dichter bij de verbruiker te staan, openden Theys en zijn vrouw Uguette zestien jaar geleden op de familieboederij een vleesrestaurant met uitzicht op de kweekstallen van het vermaarde juniorbeef.

De hoeve in de groene heuvels van het Hageland heeft fundamenten uit de zestiende eeuw en werd meer dan een eeuw geleden gekocht door grootvader Petrus Theys. Kleinzoon Jos werd op de boerderij grootgebracht. Hij heeft de groothandel verkocht en staat zelf aan de grillplaat.

Grote hompen vlees worden eerst dichtgeschroeid in boter en vet, en worden vervolgens afgebakken in een hete oven. Zo is het vlees mals, sappig en diep van smaak. De formule is rendabel en er komen veel complimenten over de kwaliteit van het vlees.

De tafels zijn bezet door Vlamingen die blozen van genoegen en bereid zijn om wat euro’s meer achter te laten voor een goed stuk vlees. De spijskaart vermeldt bereidingen van zo goed als alle stukken die het kalf rijk is: rumsteak, entrecôte, filet pur, côte à l’os, T-bone (van 500 tot 1200 gram), onglet, lever, nieren en zwezeriken.

Uit de keuken komen kommen met in kalfsvet gebakken frieten of tussen zout in de oven gegaarde aardappels. Voor garnituur zijn er een saladbar (duidelijk een bijkomstigheid) en een tafel met sauzen, zoals eersteklas béarnaise- en bordelaisesaus. Fricassee van zwezerik met gehaktballetjes en champignons (22 euro), boterzachte en blanke kalfshersens met frisse tartaarsaus (22 euro) en nieren in hun vet, lever, filet pur en T-bone afkomstig van de vleesplank naar vrije keuze (400 gram en 46 euro per persoon) en dame blanche van vers gedraaid ijs. Alles was van onberispelijke kwaliteit.

Kader: veranda van familiale boerderij
Bediening: vriendelijk
Keuken: gerechten met eersteklas kalfsvlees

PvD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content