Aanrader: droomkroketten in stadsbistro Gaspar

Michel Borsy en Axelle De Borger van Restaurant Gaspar. © CWF & PH

In de smakelijke stadsbistro Gaspar (Elsene) kom je voor vers geroosterde koffie, voor zonnige Italiaanse wijnen en natuurlijk voor het lekkere eten. Kroketten van Zeebrugse garnalen waren zoals je ze bijna alleen maar kan dromen.

Gaspar werd een half jaar terug in de markt gezet als kantine voor het gedistingeerde volkje van het Brusselse Brugmannplein. Al snel kwamen echter niet meer uitsluitend uitgeweken Franse miljonairs af op het smakelijke eten.

Het idee komt van Didier Gasparetto, voormalig kapitein van een Parijse firma die rondvaartboten exploiteerde, en van de Antwerpse advocaat Axelle De Borger. Architect Jean-Michel de Haan (Gazetta, Unico,…) zorgde voor het ontwerp van de stadsbistro met knusse, heldere inrichting. Je komt er voor vers geroosterde koffie, voor zonnige Italiaanse wijnen en natuurlijk voor het lekkere eten.

Chef-kok is Michel Borsy, die zijn sporen verdiende bij Rouge Tomate en Bon Bon. Hij gebruikt eersteklas inlandse producten en bereidt klassiek geïnspireerde gerechten. Kroketten van handgepelde Zeebrugse garnalen waren zoals je ze bijna alleen maar kan dromen (16 euro) Poêlée d’encornets à la Basque stond voor smakelijk inktvisje gevuld met een mengeling van kappers, kleine zwarte olijven en paprika (14 euro). Een majestueus stuk skrei van topkwaliteit was bereid zoals petit salé met linzen en wortels (18 euro). Filet van pladijs met vissaus en rode rijst uit de Camargue (23 euro) was vers en smakelijk, maar voor die prijs (5 euro meer dan de skrei) hadden wij een dikker en groter stuk verwacht.

Met de wijn kun je alle kanten op, want Gaspar biedt een twaalftal soorten per glas aan. Van dit soort bistro’s mogen er meer zijn. (PvD)

Keuken 7,5

Decor 7

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit 7,5

Gaspar: Franz Merjaystraat 165, 1050 Elsene, 02 344 37 12. Lunch twee gangen 18 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content