8 uitstekende bistronomische restaurants

Bistronomie is de nieuwe trend. Het woord staat voor ‘lekker gastronomisch eten zonder franjes’. Buitenshuis eten moet creatief klassiek, ontspannen en betaalbaar zijn, in plaats van chic en duur. Wij selecteerden acht eetadressen in Vlaanderen en Brussel.

Na de moleculaire keuken en uitwassen grijpen koks terug naar vaste waarden. Eenvoud is opnieuw troef en het product staat plots weer centraal. Buitenshuis eten moet creatief klassiek, ontspannen en betaalbaar zijn, in plaats van chic en duur. Het liefst wordt gewerkt met weinig personeel, want dat wordt onbetaalbaar en onvindbaar.

Breng je al deze ingrediënten bij elkaar dan krijg je bistronomie. Het woord staat voor ‘lekker gastronomisch eten zonder franjes’. Dus geen gedienstige zaalbrigade in livrei, geen tafels met molton en gesteven linnen, geen opgewerkte borden beschilderd met strepen saus en composities van zorgvuldig geschikte garnituren.

Wel ongecompliceerd smakelijk eten, bereid uit eersteklasingrediënten en opgediend met een portie vriendelijkheid en voor een prijs die niet te zwaar op de maag ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content