8 uitstekende bistronomische restaurants
Bistronomie is de nieuwe trend. Het woord staat voor ‘lekker gastronomisch eten zonder franjes’. Buitenshuis eten moet creatief klassiek, ontspannen en betaalbaar zijn, in plaats van chic en duur. Wij selecteerden acht eetadressen in Vlaanderen en Brussel.
Na de moleculaire keuken en uitwassen grijpen koks terug naar vaste waarden. Eenvoud is opnieuw troef en het product staat plots weer centraal. Buitenshuis eten moet creatief klassiek, ontspannen en betaalbaar zijn, in plaats van chic en duur. Het liefst wordt gewerkt met weinig personeel, want dat wordt onbetaalbaar en onvindbaar.
Breng je al deze ingrediënten bij elkaar dan krijg je bistronomie. Het woord staat voor ‘lekker gastronomisch eten zonder franjes’. Dus geen gedienstige zaalbrigade in livrei, geen tafels met molton en gesteven linnen, geen opgewerkte borden beschilderd met strepen saus en composities van zorgvuldig geschikte garnituren.
Wel ongecompliceerd smakelijk eten, bereid uit eersteklasingrediënten en opgediend met een portie vriendelijkheid en voor een prijs die niet te zwaar op de maag ligt.
BRUGGERestaurant Lieven: Relaxed en puur Bistro Refter: Via bistro terug naar traditie
ANTWERPENRestaurant Veranda: Fijnkost in volkse omgeving
GENTJ.E.F.: Rustiek in moderne versie
De Vitrine: Klein maar fijn
BRUSSELLe Neptune: Cafétafeltjes en wilde gerechtjes
La Buvette: Nostalgisch beenhouwerijdecor
Le Selecto: Aantrekkelijke menuformules
p>
Word fan van Weekend Culinair op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe eetadressen in Vlaanderen en Brussel. p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier