Er werd al langer gezocht naar een koper voor de Britse vestigingen van Jamie's Italian, maar aangezien die niet gevonden werd, komt nu de hele groep van Jamie Oliver-restaurants in gevaar. Uitstel van betaling is immers de laatste stap voor een faillissement. Het gaat om de 23 Jamie's Italian-zaken, de Barbecoa restaurants en het iconische Fifteen in Londen, waar de Naked Chef kansarme jongeren opleidde tot chefs. Maar liefst 1.300 jobs zijn in gevaar.

De internationale afdelingen van Jamie's Italian en Fifteen Cornwall zijn allemaal franchises en worden niet geraakt door de crisis. Ook de kookboeken van de chefs zijn in een andere onderneming ondergebracht en blijven hoe dan ook buiten schot.

De Italiaanse restaurants van de chef zitten al langer in zwaar weer en stonden al enkele maanden te koop. Ook zware besparingen twee jaar geleden - toen verdwenen er twaalf restaurants en zeshonderd banen - en zware investeringen van Oliver himself konden het tij niet keren.

De enthousiaste chef gaf eerder al toe niet per se een goede zakenman te zijn: veertig procent van zijn zaken zouden volgens hemzelf al overkop zijn gegaan. Zo sloot hij in 2017 de laatste van zijn Union Jacks restaurants en stopte hij met zijn magazine Jamie. Het ziet ernaar uit dat zijn percentage binnenkort nog eens bijgesteld mag worden.

Er werd al langer gezocht naar een koper voor de Britse vestigingen van Jamie's Italian, maar aangezien die niet gevonden werd, komt nu de hele groep van Jamie Oliver-restaurants in gevaar. Uitstel van betaling is immers de laatste stap voor een faillissement. Het gaat om de 23 Jamie's Italian-zaken, de Barbecoa restaurants en het iconische Fifteen in Londen, waar de Naked Chef kansarme jongeren opleidde tot chefs. Maar liefst 1.300 jobs zijn in gevaar. De internationale afdelingen van Jamie's Italian en Fifteen Cornwall zijn allemaal franchises en worden niet geraakt door de crisis. Ook de kookboeken van de chefs zijn in een andere onderneming ondergebracht en blijven hoe dan ook buiten schot. De Italiaanse restaurants van de chef zitten al langer in zwaar weer en stonden al enkele maanden te koop. Ook zware besparingen twee jaar geleden - toen verdwenen er twaalf restaurants en zeshonderd banen - en zware investeringen van Oliver himself konden het tij niet keren. De enthousiaste chef gaf eerder al toe niet per se een goede zakenman te zijn: veertig procent van zijn zaken zouden volgens hemzelf al overkop zijn gegaan. Zo sloot hij in 2017 de laatste van zijn Union Jacks restaurants en stopte hij met zijn magazine Jamie. Het ziet ernaar uit dat zijn percentage binnenkort nog eens bijgesteld mag worden.