Vincent Thomaes was ooit de wijnkeldermeester van het Château du Mylord, maar verliet het slot en installeerde zich in de volkse Hoogstraat in Brussel. Daar stichtte hij, in 2013, in twee zeventiende-eeuwse huisjes, de Wine Bar des Marolles en de delicatessenwinkel Le Marché du Wine Bar.
...

Vincent Thomaes was ooit de wijnkeldermeester van het Château du Mylord, maar verliet het slot en installeerde zich in de volkse Hoogstraat in Brussel. Daar stichtte hij, in 2013, in twee zeventiende-eeuwse huisjes, de Wine Bar des Marolles en de delicatessenwinkel Le Marché du Wine Bar. De bistro is een kwaliteitsadres zonder tralala, waar de koks eersteklas streekproducten verwerken tot eerlijke gerechten. De theatrale belle-époque-inrichting met negentiende-eeuwse Belgische schilderijen behaagt en vermaakt. Vincent Thomaes ontvangt in vrijetijdskleding en zit nooit om een kwinkslag verlegen. De vrouwelijke chef-kok blijft evenwel uit het zicht. Er zijn twee spijskaarten : de ene met klassiekers uit de terroirkeuken, de andere met seizoengebonden bereidingen. Vleesgerechten hebben het overwicht. Bij de vaste waarden behoren pastei van kippenlever (10 euro), in huis gerookte Schotse zalm 'Label Rouge' (15 euro), Morteau-worst met groene Le Puy-linzen (20 euro) en rundswangen van Aubrac-rund in rode wijn met knolselder- puree (21 euro). De wijnkeuze is op sterrenniveau, de prijzen op bistroniveau. Verder is er een uitgebreide collectie champagnes, afkomstig van kleine producenten. De keuze kun je best aan Vincent Thomaes overlaten, dan ben je zeker van het juiste glas. Onze keuzeAls perfect aperitief was er een glaasje biodynamische Viognier Mur-Mur-Ium, AOC Ventoux 2013 (5,30 euro). Er kwam dubbel gebakken brood op tafel, met een heerlijk dikke, knapperige korst, gemaakt met bloem van een windmolen bij Aat, en opgediend met boerenboter uit Flobecq. Zes creuse oesters uit Gillardeau waren onberispelijk van kwaliteit (18 euro) en een salade van tongetjes van ambachtelijk grootgebrachte varkens was gedrenkt in een fris-zure kruidenvinaigrette (12 euro). Een koninklijk stuk skrei uit de oven rustte op een bed van spinazie met groentepuree (26 euro) en zwezerik en nier van kalf, gedompeld in dikke mosterdsaus, waren vergezeld van basmatirijst (25 euro). Een île flottante van gepocheerd eisneeuw lag in vanille- saus (6 euro) en een bijbehorend glaasje vier jaar oude Rivesaltes sloot deze smakelijke, stemmige en redelijk geprijsde maaltijd af.