De horeca is een dienstverlenende sector en dat hebben Lucy Koljaj en Turan Ucar helemaal begrepen. Zij begonnen acht jaar terug met een restaurant, dat zij beetje bij beetje uitbouwden tot een bloeiend bedrijf. In de horeca betekent dat: regelmatig investeren in vernieuwing en permanent in personeel, want in deze sector kan je nooit op je lauweren rusten.

Gou werd in juni volledig verbouwd. Het kreeg een nieuwe keuken, een nieuwe inrichting en een vernieuwd terras. Succes in de horeca betekent ook: ten dienste staan van de klant. Om het de mensen gemakkelijk te maken, is het restaurant elke dag doorlopend open van 12 tot 23 uur.

Je kan in Gou terecht met zowel kleine als grote honger en dat voor redelijke prijzen. Lucy ontwierp de modieuze en elegante inrichting, waarbij zij moderne en vintage-invloeden samenbracht. De objecten die zij heeft uitverkozen, zijn te koop: van het serviesgoed tot de witte draaistoelen en de kussens.

Onze jassen werden keurig aangenomen, maar wij werden bediend door een Franstalige medewerker die er niet echt zin in had. Gelukkig was de baas in de buurt toen wij een glas omstootten. Zijn innemende lach nam al onze schuldgevoelens weg. Ondertussen was de eetzaal volgelopen en moesten wij onze stem verheffen om boven het geroezemoes uit te komen.

De spijskaart is in twee talen opgesteld en er is voor elk wat wils. Er waren twee à la carte gerechten: tataki of plakken in sesam- en maanzaad gerolde en kort gekorste tonijn met salade, appel, gekonfijte gember en wasabisaus (18 euro) en op de huid gegrilde zalm met pikante curry van kokosmelk, krokante groenten en aardappelpuree (17 euro). Er was ook een marktmenu van 32 euro. Dat begon met carpaccio van één dun gesneden rauwe sint-jakobsschelp met salade van geraspte selder, rozijnen, gember en remouladesaus en. Voor 4 euro extra werd dat opgediend met een espuma met truffelsmaak.

Hoofdgerecht was tajine van kip met groenten, pruimen, olijven, saffraan en lekkere couscous. Om af te sluiten waren er verse vijgen met mascarpone en coulis van aardbeien. De wijnkaart biedt vooral keuze onder de 30 euro. Gou afficheert het woord 'bistronomie' op de gevel. Daar waren wij het niet mee eens, want gastronomisch was het eten niet. Gou is ook geen bistro, maar een aangenaam, vlot en modieus stadsrestaurant. (PvD)

Categorie: modieus en vlot tafelen

Keuken 7

Decor 7,5

Comfort 7

Service 6,5

Prijs/kwaliteit 7

Gou, Orbanlaan 231, 1150 Sint-Pieters-Woluwe, 02 770 20 25. Keuken de hele week non-stop open van 12 tot 23 uur.

De horeca is een dienstverlenende sector en dat hebben Lucy Koljaj en Turan Ucar helemaal begrepen. Zij begonnen acht jaar terug met een restaurant, dat zij beetje bij beetje uitbouwden tot een bloeiend bedrijf. In de horeca betekent dat: regelmatig investeren in vernieuwing en permanent in personeel, want in deze sector kan je nooit op je lauweren rusten. Gou werd in juni volledig verbouwd. Het kreeg een nieuwe keuken, een nieuwe inrichting en een vernieuwd terras. Succes in de horeca betekent ook: ten dienste staan van de klant. Om het de mensen gemakkelijk te maken, is het restaurant elke dag doorlopend open van 12 tot 23 uur. Je kan in Gou terecht met zowel kleine als grote honger en dat voor redelijke prijzen. Lucy ontwierp de modieuze en elegante inrichting, waarbij zij moderne en vintage-invloeden samenbracht. De objecten die zij heeft uitverkozen, zijn te koop: van het serviesgoed tot de witte draaistoelen en de kussens. Onze jassen werden keurig aangenomen, maar wij werden bediend door een Franstalige medewerker die er niet echt zin in had. Gelukkig was de baas in de buurt toen wij een glas omstootten. Zijn innemende lach nam al onze schuldgevoelens weg. Ondertussen was de eetzaal volgelopen en moesten wij onze stem verheffen om boven het geroezemoes uit te komen. De spijskaart is in twee talen opgesteld en er is voor elk wat wils. Er waren twee à la carte gerechten: tataki of plakken in sesam- en maanzaad gerolde en kort gekorste tonijn met salade, appel, gekonfijte gember en wasabisaus (18 euro) en op de huid gegrilde zalm met pikante curry van kokosmelk, krokante groenten en aardappelpuree (17 euro). Er was ook een marktmenu van 32 euro. Dat begon met carpaccio van één dun gesneden rauwe sint-jakobsschelp met salade van geraspte selder, rozijnen, gember en remouladesaus en. Voor 4 euro extra werd dat opgediend met een espuma met truffelsmaak. Hoofdgerecht was tajine van kip met groenten, pruimen, olijven, saffraan en lekkere couscous. Om af te sluiten waren er verse vijgen met mascarpone en coulis van aardbeien. De wijnkaart biedt vooral keuze onder de 30 euro. Gou afficheert het woord 'bistronomie' op de gevel. Daar waren wij het niet mee eens, want gastronomisch was het eten niet. Gou is ook geen bistro, maar een aangenaam, vlot en modieus stadsrestaurant. (PvD)