Vin Perdu is ondergebracht in een witte villa. De benedenverdieping werd opengetrokken en sober ingericht. Aan de witte muren hangen zeefdrukken van Cobra-artiesten uit de privéverzameling (Alechinsky, Lucebert, Karel Appel) van eigenaar/chef-kok Joeri Huybs. Hij volgde beroepsschool in Geel, ging op zijn twintigste aan de slag als cateraar en opende bijna tien jaar terug Vin Perdu.

Zijn vrouw, Griet Broeckx, studeerde recentelijk af als wereldwijnmeester en waakt over een wijnvoorraad van tienduizend flessen. De collectie wordt gepresenteerd op iPad, de prijzen zijn redelijk en er is een ruime keuze aan wijnen die ook per glas beschikbaar zijn. Via tasting-menu's kun je voor een aantrekkelijke prijs genieten van gastronomische gerechtjes bereid uit eersteklasproducten. Joeri is naast kok en kunstverzamelaar ook een ondernemer met visie. Wat telt is dat de zaak vol zit. Daarom is er donderdag en vrijdag een lunchmenu voor minder dan 20 euro. Daarbij krijg je de garantie dat je in minder dan 55 minuten weer terug buiten bent.

Restaurant Vin Perdu: Steenweg op Mol 114, 2360 Oud-Turnhout. 014 72 38 10. www.vinperdu.be. Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten.

Vin Perdu is ondergebracht in een witte villa. De benedenverdieping werd opengetrokken en sober ingericht. Aan de witte muren hangen zeefdrukken van Cobra-artiesten uit de privéverzameling (Alechinsky, Lucebert, Karel Appel) van eigenaar/chef-kok Joeri Huybs. Hij volgde beroepsschool in Geel, ging op zijn twintigste aan de slag als cateraar en opende bijna tien jaar terug Vin Perdu. Zijn vrouw, Griet Broeckx, studeerde recentelijk af als wereldwijnmeester en waakt over een wijnvoorraad van tienduizend flessen. De collectie wordt gepresenteerd op iPad, de prijzen zijn redelijk en er is een ruime keuze aan wijnen die ook per glas beschikbaar zijn. Via tasting-menu's kun je voor een aantrekkelijke prijs genieten van gastronomische gerechtjes bereid uit eersteklasproducten. Joeri is naast kok en kunstverzamelaar ook een ondernemer met visie. Wat telt is dat de zaak vol zit. Daarom is er donderdag en vrijdag een lunchmenu voor minder dan 20 euro. Daarbij krijg je de garantie dat je in minder dan 55 minuten weer terug buiten bent.