Davy Schellemans kreeg zijn opleiding in het PIVA, ging aan de slag in Café Leroy, was chef in Harmonie en voelde dat het hem aan ervaring ontbrak. Hij ging anderhalf jaar werken in Kasteel Withof en anderhalf jaar bij In de Wulf. Hij liep stage bij Jordi Cruz en werkte met Tim Teck mee aan pop-up-zomerrestaurants als Limel.

Twee jaar terug opende hij, op de plek waar voorheen het eethuisje Verven & Borstels was, het restaurant Veranda. De inrichting is basic en er zijn maar 26 plaatsen, verdeeld over twee kleine vertrekken. Davy Schellemans gaat niet te werk volgens heersende normen, hij creëerde de sfeer van een café en serveert in deze volkse omgeving moderne fijnkost.

De kok brengt een speelse keuken met geconcentreerde smaken en gevarieerde texturen. Er is geen spijskaart. Bezoekers moeten het doen met één menu, dat staat op leien borden. De formule valt in de smaak want voor een tafel in het weekend moet je wel acht weken op voorhand reserveren, in de week is dat twee weken.

Restaurant Veranda: Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem. 03 218 55 95. Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten.

Davy Schellemans kreeg zijn opleiding in het PIVA, ging aan de slag in Café Leroy, was chef in Harmonie en voelde dat het hem aan ervaring ontbrak. Hij ging anderhalf jaar werken in Kasteel Withof en anderhalf jaar bij In de Wulf. Hij liep stage bij Jordi Cruz en werkte met Tim Teck mee aan pop-up-zomerrestaurants als Limel. Twee jaar terug opende hij, op de plek waar voorheen het eethuisje Verven & Borstels was, het restaurant Veranda. De inrichting is basic en er zijn maar 26 plaatsen, verdeeld over twee kleine vertrekken. Davy Schellemans gaat niet te werk volgens heersende normen, hij creëerde de sfeer van een café en serveert in deze volkse omgeving moderne fijnkost. De kok brengt een speelse keuken met geconcentreerde smaken en gevarieerde texturen. Er is geen spijskaart. Bezoekers moeten het doen met één menu, dat staat op leien borden. De formule valt in de smaak want voor een tafel in het weekend moet je wel acht weken op voorhand reserveren, in de week is dat twee weken.