Categorie inventieve gastronomie

Keuken 8

Decor 7,5

Comfort 7,5

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit geproefde gerechten 7,5

Restaurant La Belle, Bel 162, 2440 Geel, 014 708451, Dinsdag en woensdag gesloten. Lunchmenu 33 euro, drie gangen menu 45 euro.

Peter Vangenechten is oud-student van hotelschool Ter Duinen, werkte anderhalf jaar in restaurant De Koopvaardij en was drie jaar souschef in het toprestaurant Nuance. Dergelijke referenties tonen dat Peter kan koken. Zijn gloednieuwe restaurant La Belle heeft een eetzaal met actuele inrichting.

De open ruimte geeft zicht op het gebinte. De muren zijn gestuukt en bedekt met behangpapier met koehuidtextuur. Vloer en plafond zijn van eik. Om voor een redelijke prijs topkwaliteit te serveren is de spijskaart kort. De gerechten komen veelal terug in de menu's, die het visitekaartje zijn van het huis. De kaart vermeldt ook enkele meer alledaagse gerechten, zoals steak tartaar (25 euro) en côte à l'os (34 euro). De wereldse wijnkaart heeft ruimte om te groeien.

Wij schreven ons in op het Menu Genieten Beleven (45 euro) en opteerden voor het bijgaande wijnarrangement (18 euro). Als wachthapjes kwamen: een soesje met parmezaan, aardappelcake met gerookte paling (de cake was veel te zoet!) en bouchot-mossel met pommes Pont-Neuf als enigszins boers hapje. Vervolgens verscheen er een heel, warm, voorgesneden brood op tafel.

Het voorgerecht was een frisse bereiding met enkele stukjes kreeft, structuren van venkel, sneeuw van fetakaas, schuimsaus van komkommer, stippen van inktvisinkt en karamelkrokantje van quinoa. Het smakelijke vlees van Simmentalrund volgde en verscheen met taartje van ossenstaart, crème van aubergine, savooikool, zwarte look, citroengras en frieten.

De hoofdingrediënten verschijnen in La Belle in kleine porties met bewerkelijke, gecompliceerde omlijsting. Zo heeft Peter het geleerd in Nuance. Maar tijden veranderen. Gedwongen door de crisis en oplopende loonkosten, kiezen meer en meer jonge chefs voor versobering in het bord. Zij laten hoofdingrediënten primeren en geven minder omlijsting. Peter is daar nog niet aan toe, wil nog te veel tonen wat hij kan en moet zijn eigen weg nog uitstippelen.

Afsluiten deden wij met een lekker nagerecht van ijs van bittere chocolade, cheese cake, gel van kers, feuillantine en crème suisse.

Alles wat wij proefden was verzorgd en smakelijk. Peter werkt met eersteklas, eerlijke producten. De wijnen van het arrangement waren van goede kwaliteit en werden ruim geschonken. (PvD)

Peter Vangenechten is oud-student van hotelschool Ter Duinen, werkte anderhalf jaar in restaurant De Koopvaardij en was drie jaar souschef in het toprestaurant Nuance. Dergelijke referenties tonen dat Peter kan koken. Zijn gloednieuwe restaurant La Belle heeft een eetzaal met actuele inrichting. De open ruimte geeft zicht op het gebinte. De muren zijn gestuukt en bedekt met behangpapier met koehuidtextuur. Vloer en plafond zijn van eik. Om voor een redelijke prijs topkwaliteit te serveren is de spijskaart kort. De gerechten komen veelal terug in de menu's, die het visitekaartje zijn van het huis. De kaart vermeldt ook enkele meer alledaagse gerechten, zoals steak tartaar (25 euro) en côte à l'os (34 euro). De wereldse wijnkaart heeft ruimte om te groeien. Wij schreven ons in op het Menu Genieten Beleven (45 euro) en opteerden voor het bijgaande wijnarrangement (18 euro). Als wachthapjes kwamen: een soesje met parmezaan, aardappelcake met gerookte paling (de cake was veel te zoet!) en bouchot-mossel met pommes Pont-Neuf als enigszins boers hapje. Vervolgens verscheen er een heel, warm, voorgesneden brood op tafel. Het voorgerecht was een frisse bereiding met enkele stukjes kreeft, structuren van venkel, sneeuw van fetakaas, schuimsaus van komkommer, stippen van inktvisinkt en karamelkrokantje van quinoa. Het smakelijke vlees van Simmentalrund volgde en verscheen met taartje van ossenstaart, crème van aubergine, savooikool, zwarte look, citroengras en frieten. De hoofdingrediënten verschijnen in La Belle in kleine porties met bewerkelijke, gecompliceerde omlijsting. Zo heeft Peter het geleerd in Nuance. Maar tijden veranderen. Gedwongen door de crisis en oplopende loonkosten, kiezen meer en meer jonge chefs voor versobering in het bord. Zij laten hoofdingrediënten primeren en geven minder omlijsting. Peter is daar nog niet aan toe, wil nog te veel tonen wat hij kan en moet zijn eigen weg nog uitstippelen. Afsluiten deden wij met een lekker nagerecht van ijs van bittere chocolade, cheese cake, gel van kers, feuillantine en crème suisse. Alles wat wij proefden was verzorgd en smakelijk. Peter werkt met eersteklas, eerlijke producten. De wijnen van het arrangement waren van goede kwaliteit en werden ruim geschonken. (PvD)