Danny Vanderhoven is in de restaurantsector werkelijk onder aan de ladder begonnen. Na 15 jaar in de staalbusiness te hebben gewerkt, besloot hij van beroep te veranderen. Hij hield van koken en begon in restaurant Vivendum met het wassen van sla.

Bij Vivendum werd voorzichtig gekookt en na een jaar wilde Vanderhoven iets meer. Toen hij hoorde dat Luc Bellings het tv-programma 'Chef in Nood' zou presenteren, klopte Danny aan de keukendeur aan. Hij is er na tweeënhalf jaar als sous-chef vertrokken om chef te worden in La Source, het restaurant van La Butte aux Bois. Toen achtte hij de tijd rijp om een eigen restaurant te beginnen. Aan de hoofdweg in Rekem Lanaken vond hij een geschikte villa. Zijn restaurant opende op 1 september.

Wij kwamen in de opstartperiode en troffen een goedgevulde eetzaal. De rijzige Nederlander Kevin Vondenhoff ontvangt vlot en laat zien dat hij zijn vak kent. Wanneer hij gerechten inzet, draagt hij een witte handschoen.

De broodjes waren heropgewarmd en droog. Er kwam een Maaskei met structuren van aardappel (verpakt in klei, als sla, als crumble en als espuma). Dit verrassingshapje was zwaar en de aardappel in klei was alleen maar lekker als je van kleismaak houdt.

Tartaar van kalf werd gecombineerd met rauwe sint-jakobsschelpdieren en vergezeld van marshmallow van wortel en ijs van selder. Het geheel was origineel, maar flets van smaak. Een mooi stuk gebakken pladijs kwam met grijze garnalen, chutney en gelei van tomaat, crème van geitenkaas en crumble van soja en wist te behagen.

Het succulente vlees van borst van Anjou-duif kreeg het gezelschap van zoetzure grotchampignons, rode biet in veldkleed en zoutzure saus van cabernet sauvignon. IJs van karamel met toefjes bittere chocolade, tartaar van mango, slang van marshmallow en geroosterde hazelnoten vormden de zoete afsluiter.

Danny Vanderhoven leverde al met al een veelbelovende start met ruimte om te groeien. Hou hem maar in de gaten.

Pieter Van Doveren

Danny Vanderhoven is in de restaurantsector werkelijk onder aan de ladder begonnen. Na 15 jaar in de staalbusiness te hebben gewerkt, besloot hij van beroep te veranderen. Hij hield van koken en begon in restaurant Vivendum met het wassen van sla. Bij Vivendum werd voorzichtig gekookt en na een jaar wilde Vanderhoven iets meer. Toen hij hoorde dat Luc Bellings het tv-programma 'Chef in Nood' zou presenteren, klopte Danny aan de keukendeur aan. Hij is er na tweeënhalf jaar als sous-chef vertrokken om chef te worden in La Source, het restaurant van La Butte aux Bois. Toen achtte hij de tijd rijp om een eigen restaurant te beginnen. Aan de hoofdweg in Rekem Lanaken vond hij een geschikte villa. Zijn restaurant opende op 1 september. Wij kwamen in de opstartperiode en troffen een goedgevulde eetzaal. De rijzige Nederlander Kevin Vondenhoff ontvangt vlot en laat zien dat hij zijn vak kent. Wanneer hij gerechten inzet, draagt hij een witte handschoen. De broodjes waren heropgewarmd en droog. Er kwam een Maaskei met structuren van aardappel (verpakt in klei, als sla, als crumble en als espuma). Dit verrassingshapje was zwaar en de aardappel in klei was alleen maar lekker als je van kleismaak houdt. Tartaar van kalf werd gecombineerd met rauwe sint-jakobsschelpdieren en vergezeld van marshmallow van wortel en ijs van selder. Het geheel was origineel, maar flets van smaak. Een mooi stuk gebakken pladijs kwam met grijze garnalen, chutney en gelei van tomaat, crème van geitenkaas en crumble van soja en wist te behagen. Het succulente vlees van borst van Anjou-duif kreeg het gezelschap van zoetzure grotchampignons, rode biet in veldkleed en zoutzure saus van cabernet sauvignon. IJs van karamel met toefjes bittere chocolade, tartaar van mango, slang van marshmallow en geroosterde hazelnoten vormden de zoete afsluiter. Danny Vanderhoven leverde al met al een veelbelovende start met ruimte om te groeien. Hou hem maar in de gaten. Pieter Van Doveren