Turkse verfijning

In restaurant SevenHill (Kasterlee) wordt de Ottomaanse keuken in al haar glorie opgediend.

SevenHill is te vinden in Kasterlee. Het restaurant heeft een discrete faƧade. Binnen wachten opengetrokken eetvertrekken met gebroken wit en grijs als terugkerende kleuren. Ze worden opgehemeld door feestelijk gedekte tafels, banken geĆÆnspireerd op de modellen uit het Topkapipaleis, mooie Turkse kelimstoffen en de abstracte schilderijen van de Turkse schilder H. Avni ƖztopƧu. Glijdeuren met Ottomaanse motieven maken het mogelijk om de ruimtes in te delen.

Enis GĆ¼ney ontvangt in afgeborsteld kostuum. Hij is bescheiden en vriendelijk. Chef-kok is Ɩmer GĆ¼r???k. Hij is lid van het Turkse nationale koksteam, werkte in Istanbul in een vijfsterrenhotel en was kok van de hoogste generaal van het Turkse leger. Ɩmer GĆ¼r???k kreeg als taak het beste uit de Ottomaanse keuken te tonen. Hij kreeg de beschikking over eersteklas verse producten. De spijskaart is gevarieerd en interessant. Wilde zeebaars met anijs (28 euro) is specialiteit. Het assortiment op de wijnkaart is samengesteld uit de verschillende streken van Turkije.

Op aanraden van de zaalmeester ging de kurk van een donkergetinte rode wijn, Selection K 200 N, met de smaak van gedroogde rode vruchten en kruiden, en gemaakt van de Turkse druiven ƖkĆ¼zgƶzĆ¼ en BogƤzkere (28 euro).

Er waren twee warme voorgerechten: kagitta pastirma of Turkse pastrami met groenten verpakt in bakpapier (12 euro) en kadayifa sarili of grote gamba opgerold in kadayif-deeg met rode peper, olijfolie, een slaatje en tartaarsaus (13 euro). Tarcinli ƶrdek volgde: niet helemaal mals vlees van eend met de milde smaken van warme vijgen, appel, pruim, abrikoos en in peervorm gefrituurde aaardappelpuree (25 euro). Kuzu tandir stond voor lamsbout uit de oven, geserveerd in malse splinters, met rijst, oventomaat, pijnboompitten en zwarte bessen (25 euro).

Afsluiten deden wij met kĆ¼nefe, een lekker dessert met kaas en fijn kadayif-deeg (9 euro).

Categorie: ‘beter’ Turks restaurant
Keuken : 7
Decor: 7
Comfort: 7,5
Service: 7
Prijs/kwaliteit: 7

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content