Het intieme eethuisje Trente groeide op korte tijd uit tot een vaste waarde. Aan het roer staat Kwinten De Paepe. Hij heeft na de hotelschool voeding- en dieetleer gestudeerd en had al vroeg in zijn hoofd om voor zijn dertigste een eigen restaurant te openen (vandaar de naam Trente). Zijn restaurant is een klassebistro, bestemd voor de Leuvense upper-class. Er is plaats voor maximum tweeëntwintig eters. Kwinten wordt bijgestaan door twee trouwe medewerkers, wat maakt dat alles op wieltjes loopt.

Trente heeft geen spijskaart. Er zijn slechts zes bereidingen, die afzonderlijk of als menu van vier, vijf of zes gangen op het bord verschijnen (van 55 tot 70 euro). Bij elke gang kan men een aangepaste wijn of een bier kiezen. De wijnkaart biedt vooral keuze boven de 45 euro. De gerechten zijn origineel, de kooktijden juist en de natuurlijke smaken van eersteklasproducten primeren.

Restaurant Trente: Muntstraat 36, 3000 Leuven. 016 20 30 30. Gesloten op zondag en maandag. Lunch 20 tot 30 euro.

Het intieme eethuisje Trente groeide op korte tijd uit tot een vaste waarde. Aan het roer staat Kwinten De Paepe. Hij heeft na de hotelschool voeding- en dieetleer gestudeerd en had al vroeg in zijn hoofd om voor zijn dertigste een eigen restaurant te openen (vandaar de naam Trente). Zijn restaurant is een klassebistro, bestemd voor de Leuvense upper-class. Er is plaats voor maximum tweeëntwintig eters. Kwinten wordt bijgestaan door twee trouwe medewerkers, wat maakt dat alles op wieltjes loopt. Trente heeft geen spijskaart. Er zijn slechts zes bereidingen, die afzonderlijk of als menu van vier, vijf of zes gangen op het bord verschijnen (van 55 tot 70 euro). Bij elke gang kan men een aangepaste wijn of een bier kiezen. De wijnkaart biedt vooral keuze boven de 45 euro. De gerechten zijn origineel, de kooktijden juist en de natuurlijke smaken van eersteklasproducten primeren.