Thai for You is te vinden in een villa met terras aan het verlengde van de Geldenaaksebaan in Haasrode. "Verfijnde Thaise keuken" vermeldt het visitekaartje. Binnen wachten keurige eetvertrekken gedecoreerd met Thaise smuk en een gevarieerde spijskaart met overwegend traditionele gerechten. De Belgische baas ontvangt in sporthemd en weet gasten die niet vertrouwd zijn met de exotische keuken snel op hun gemak te stellen. Specialiteiten zijn kreeft met rode kerrie, eend met gember en mosseltjes op zijn Thais.

Wij kozen twee voorgerechten: panang pla mug of (te) licht gegrilde inktvis in zacht pikante saus van rode kerrie en kokosroom, geserveerd met beetgare groenten (13,25 euro) en laab nue of salade van rundergehakt, munt, limoen en rode ui, onnodig versierd met aardbei, aalbes en sterfruit (13,25 euro).

Hoofdgerechten waren kai himmapan of reepjes sappige kip met exotische groenten en krokant gebakken cashewnoten (16 euro) en krap rouw nue, wat stond voor lapjes mals rundvlees uit de wok met rode kerrie, look, uien en Thais basilicum (18,50 euro). Afsluiten deden wij met rot tie of smakelijke, brosse rijstflensjes met vanillecrème en kokosijs (8 euro).

In Thai for You wordt ambachtelijk gekookt met verse producten die op bestelling worden versneden en bereid. Ook de curry's worden vers bereid. De kruiding is aangepast aan de vlakke smaken van een koud land, dat wil zeggen minder bitter en minder vlammend pikant.

Categorie: exotisch
Keuken: 7
Decor: 7
Comfort: 7
Service: 7
Prijs/kwaliteit: 7

PvD/Bewerking: DB

Thai for You is te vinden in een villa met terras aan het verlengde van de Geldenaaksebaan in Haasrode. "Verfijnde Thaise keuken" vermeldt het visitekaartje. Binnen wachten keurige eetvertrekken gedecoreerd met Thaise smuk en een gevarieerde spijskaart met overwegend traditionele gerechten. De Belgische baas ontvangt in sporthemd en weet gasten die niet vertrouwd zijn met de exotische keuken snel op hun gemak te stellen. Specialiteiten zijn kreeft met rode kerrie, eend met gember en mosseltjes op zijn Thais. Wij kozen twee voorgerechten: panang pla mug of (te) licht gegrilde inktvis in zacht pikante saus van rode kerrie en kokosroom, geserveerd met beetgare groenten (13,25 euro) en laab nue of salade van rundergehakt, munt, limoen en rode ui, onnodig versierd met aardbei, aalbes en sterfruit (13,25 euro). Hoofdgerechten waren kai himmapan of reepjes sappige kip met exotische groenten en krokant gebakken cashewnoten (16 euro) en krap rouw nue, wat stond voor lapjes mals rundvlees uit de wok met rode kerrie, look, uien en Thais basilicum (18,50 euro). Afsluiten deden wij met rot tie of smakelijke, brosse rijstflensjes met vanillecrème en kokosijs (8 euro). In Thai for You wordt ambachtelijk gekookt met verse producten die op bestelling worden versneden en bereid. Ook de curry's worden vers bereid. De kruiding is aangepast aan de vlakke smaken van een koud land, dat wil zeggen minder bitter en minder vlammend pikant. Categorie: exotisch Keuken: 7 Decor: 7 Comfort: 7 Service: 7 Prijs/kwaliteit: 7 PvD/Bewerking: DB