Het is even zoeken om in opgeknapt Kortrijk per auto je weg naar Taste and Colours te vinden. Om binnen te komen, moet je eerst aan een bel trekken. Het ouderwetse gerinkel past bij het sfeervolle oude pand.

Binnen zien we een artistiek ingerichte eetzaal. Er is een grote open keuken, die niet alleen voor beweging zorgt maar ook voor lawaai en bakluchtjes. Taste and Colours bestaat acht jaar en is een eigenzinnig project van Dirkjan Decock. Hij gaf eerst zes jaar kookles aan groepen. Met de komst van Hilde Reynaert veranderde de formule en werd Taste and Colours een intiem restaurant. Hilde ontvangt en bedient met beschaafde zorgzaamheid.

Iedereen eet het menu van 49,90 euro. Normaal zou dat snel moeten gaan, maar dat bleek in de praktijk niet het geval. Schuimpje van soja, roggewangen en eekhoorntjesbrood met chiazaad waren de hapjes. Pieterman kwam met braaf gekruide puree van pastinaak, schorseneer, kliswortel en visdraadzeewier, onnodig begeleid door bloemkool met witte chocolade en pepermunt. Hazenrug met knolletjes en boerenkool was lekker zonder meer. Peer, hazelnoot, chocolade en cherimoya sloten af.

De seizoengebonden gerechten waren bewerkelijk en origineel, maar de speelse smaken pasten niet altijd bij elkaar. De suggestiewijnen waren van goede kwaliteit. (PvD)

Keuken 7

Comfort 6,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7

Taste and Colours, Groeningelaan 22, 8500 Kortrijk, 056 40 40 40. Gesloten: zaterdagmiddag, zon-, maan- en dinsdag. Dinsdag kookles. Ommuurde kruidentuin en terras.

Het is even zoeken om in opgeknapt Kortrijk per auto je weg naar Taste and Colours te vinden. Om binnen te komen, moet je eerst aan een bel trekken. Het ouderwetse gerinkel past bij het sfeervolle oude pand. Binnen zien we een artistiek ingerichte eetzaal. Er is een grote open keuken, die niet alleen voor beweging zorgt maar ook voor lawaai en bakluchtjes. Taste and Colours bestaat acht jaar en is een eigenzinnig project van Dirkjan Decock. Hij gaf eerst zes jaar kookles aan groepen. Met de komst van Hilde Reynaert veranderde de formule en werd Taste and Colours een intiem restaurant. Hilde ontvangt en bedient met beschaafde zorgzaamheid.Iedereen eet het menu van 49,90 euro. Normaal zou dat snel moeten gaan, maar dat bleek in de praktijk niet het geval. Schuimpje van soja, roggewangen en eekhoorntjesbrood met chiazaad waren de hapjes. Pieterman kwam met braaf gekruide puree van pastinaak, schorseneer, kliswortel en visdraadzeewier, onnodig begeleid door bloemkool met witte chocolade en pepermunt. Hazenrug met knolletjes en boerenkool was lekker zonder meer. Peer, hazelnoot, chocolade en cherimoya sloten af. De seizoengebonden gerechten waren bewerkelijk en origineel, maar de speelse smaken pasten niet altijd bij elkaar. De suggestiewijnen waren van goede kwaliteit. (PvD)