Het zijn vooral oudere mensen die op mosselbedevaart naar 't Kriekske trekken. Zij hebben veel ervaring, weten wat lekker is en willen waar voor hun spaarcentjes. Hun aanwezigheid moet jonge mensen geruststellen. Plaats van gebeuren is een cafeetje uit 1936 aan de rand van het Hallerbos. Om de toestroom van klanten te verwerken, werd het cafeetje uitgebreid met een forse eetzaal.

Centraal in dit folkloristische gebeuren staat patron Victor. Hij is een massieve zeebonk die zeven jaar kok was op de lange vaart. Victor houdt van het leven, dat zie je aan zijn postuur. Waar het gezellig is, schuift hij mee aan tafel. Hij is liefhebber van wild en in het seizoen komen de mensen van ver om hier een fazantje of een patrijsje te verschalken. Ook streekgerechten, zoals paling in 't groen en konijn in bier zijn specialiteit.

't Kriekske: Kapittel 10, 1500 Halle. 02 380 14 21. Maandag en dinsdag gesloten.

Het zijn vooral oudere mensen die op mosselbedevaart naar 't Kriekske trekken. Zij hebben veel ervaring, weten wat lekker is en willen waar voor hun spaarcentjes. Hun aanwezigheid moet jonge mensen geruststellen. Plaats van gebeuren is een cafeetje uit 1936 aan de rand van het Hallerbos. Om de toestroom van klanten te verwerken, werd het cafeetje uitgebreid met een forse eetzaal. Centraal in dit folkloristische gebeuren staat patron Victor. Hij is een massieve zeebonk die zeven jaar kok was op de lange vaart. Victor houdt van het leven, dat zie je aan zijn postuur. Waar het gezellig is, schuift hij mee aan tafel. Hij is liefhebber van wild en in het seizoen komen de mensen van ver om hier een fazantje of een patrijsje te verschalken. Ook streekgerechten, zoals paling in 't groen en konijn in bier zijn specialiteit.