Restaurant Spaans Dak ligt zeven kilometer ten zuiden van Leuven, aan de rand van het Meerdaalwoud, tussen de vijvers van het ZoetWater. Het gebied is geliefd bij wandelaars, mountainbikers en ruiters. Tussen de eerste twee vijvers staat een veertiende-eeuws slot, dat in de zeventiende eeuw een boswachtershuis werd en Spaans Dak werd genoemd. Hier opende de gedreven Michel Uyttendaele zijn restaurant.

In de twintig jaar dat het eethuis bestaat is de kwaliteit stap voor stap gegroeid. Om bij te blijven werden stages en workshops in Spanje en Thailand gevolgd en werd geïnvesteerd in moderne keukenapparatuur. Het visitekaartje is het themamenu (35 euro), dat draait rond seizoenproducten, die op een originele manier en tegen een bodemprijs worden opgediend.

Spaans Dak: Maurits Noëstraat 2, 3050 Oud-Heverlee. 016 47 33 33. Gesloten op maandag en dinsdag. Menu's van 25 tot 56 euro.

Restaurant Spaans Dak ligt zeven kilometer ten zuiden van Leuven, aan de rand van het Meerdaalwoud, tussen de vijvers van het ZoetWater. Het gebied is geliefd bij wandelaars, mountainbikers en ruiters. Tussen de eerste twee vijvers staat een veertiende-eeuws slot, dat in de zeventiende eeuw een boswachtershuis werd en Spaans Dak werd genoemd. Hier opende de gedreven Michel Uyttendaele zijn restaurant. In de twintig jaar dat het eethuis bestaat is de kwaliteit stap voor stap gegroeid. Om bij te blijven werden stages en workshops in Spanje en Thailand gevolgd en werd geïnvesteerd in moderne keukenapparatuur. Het visitekaartje is het themamenu (35 euro), dat draait rond seizoenproducten, die op een originele manier en tegen een bodemprijs worden opgediend.