Baron van Zon bestaat sinds 1998. De sfeervolle brasserie is ondergebracht in een romantisch burgerpaleisje uit 1834, gelegen in het groen op enkele kilometers van Mechelen. De patriciërswoning, waar destijds een dame woonde die de koloniale loterij had gewonnen, ontleent zijn charme aan het esthetische verval. In de ruime vertrekken is geleefd en dat zorgt voor weemoed en warmte.

Bekend volk

In het knusse bruine café hebben geregeld kleinkunst- en jazzoptredens plaats. Ze passeerden er allemaal: Juan Massondo & Carlos Diaz, Jo Lemaire, Toots Thielemans, Zjef Vanuytsel, Raymond van het Groenewoud, Koen De Cauter, Patrick Riguelle, Jan Hautekiet...

Baron van Zon heeft ook al heel wat chefs over de vloer gehad, waarbij bekende koks als Jan Meulenijzer (ex-Folliez, ex-Callas) en Carlos Didden (Kleine Zavel en Glenns). Deze keer is het de beurt aan de voormalige souschefs Boufrahi Younes en de 56-jarige Fons Genar. Beiden zijn al lang in huis. Hun stijl is Belgisch-Frans met internationale accenten. Specialiteiten zijn Pico Veleta, Pata Negra de Trevélez, bellota 42 meses (23 euro), koninginnenhapje (15,50 euro) en côte à l'os, Black Angus Aberdeen (27 euro).

Wij kregen een tafeltje in de bistro, waar dezelfde spijskaart wordt gehanteerd als in het restaurant. Het repertoire op de wijnkaart is ouderwets en wij hadden moeite om iets naar onze zin te vinden. Daarom kozen wij de huiswijnen: een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika en een Primitivo uit Italië (beide 4 euro per glas), die van redelijke kwaliteit waren.

Gekruide prijzen

Er waren twee voorgerechten: goed gekruide kroketjes met onder de dunne, krokante korst Zeebrugse garnalen (15,50 euro) en tartaar van zalm, blini van aubergine, kerriecrème en gefrituurde mossels (16,50 euro). Er kwamen ook twee verschillende hoofdgerechten: Californische salade met krab, pompelmoes, spaghetti van courgette en basilicum (17 euro) en een braaf gekruide Thaise salade van groene groenten met lompe tempura van scampi (18,50 euro). Afsluiten deden wij met een dame blanche met room en gesmolten Valrhonachocolade 'Pur Caraïbes' (8,50 euro).

Wij vonden de prijzen, gezien het minimale comfort, aan de gekruide kant. Te duur is Baron van Zon blijkbaar ook weer niet, want het volk stoomt er dagelijks binnen!

Rapport
Categorie: bruin café, bistro en restaurant
Keuken 7
Decor 7,5
Comfort 6
Service 7
Prijs/kwaliteit 7

Adres
Baron van Zon, Mechelseweg 21, 2811 Hombeek, 015 43 58 50.
Zondag gesloten. Geen menu's, wel lunch van twee gangen 28 euro. Kinderkamer, terras.

Pieter van Doveren

Baron van Zon bestaat sinds 1998. De sfeervolle brasserie is ondergebracht in een romantisch burgerpaleisje uit 1834, gelegen in het groen op enkele kilometers van Mechelen. De patriciërswoning, waar destijds een dame woonde die de koloniale loterij had gewonnen, ontleent zijn charme aan het esthetische verval. In de ruime vertrekken is geleefd en dat zorgt voor weemoed en warmte.Bekend volkIn het knusse bruine café hebben geregeld kleinkunst- en jazzoptredens plaats. Ze passeerden er allemaal: Juan Massondo & Carlos Diaz, Jo Lemaire, Toots Thielemans, Zjef Vanuytsel, Raymond van het Groenewoud, Koen De Cauter, Patrick Riguelle, Jan Hautekiet... Baron van Zon heeft ook al heel wat chefs over de vloer gehad, waarbij bekende koks als Jan Meulenijzer (ex-Folliez, ex-Callas) en Carlos Didden (Kleine Zavel en Glenns). Deze keer is het de beurt aan de voormalige souschefs Boufrahi Younes en de 56-jarige Fons Genar. Beiden zijn al lang in huis. Hun stijl is Belgisch-Frans met internationale accenten. Specialiteiten zijn Pico Veleta, Pata Negra de Trevélez, bellota 42 meses (23 euro), koninginnenhapje (15,50 euro) en côte à l'os, Black Angus Aberdeen (27 euro). Wij kregen een tafeltje in de bistro, waar dezelfde spijskaart wordt gehanteerd als in het restaurant. Het repertoire op de wijnkaart is ouderwets en wij hadden moeite om iets naar onze zin te vinden. Daarom kozen wij de huiswijnen: een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika en een Primitivo uit Italië (beide 4 euro per glas), die van redelijke kwaliteit waren. Gekruide prijzenEr waren twee voorgerechten: goed gekruide kroketjes met onder de dunne, krokante korst Zeebrugse garnalen (15,50 euro) en tartaar van zalm, blini van aubergine, kerriecrème en gefrituurde mossels (16,50 euro). Er kwamen ook twee verschillende hoofdgerechten: Californische salade met krab, pompelmoes, spaghetti van courgette en basilicum (17 euro) en een braaf gekruide Thaise salade van groene groenten met lompe tempura van scampi (18,50 euro). Afsluiten deden wij met een dame blanche met room en gesmolten Valrhonachocolade 'Pur Caraïbes' (8,50 euro). Wij vonden de prijzen, gezien het minimale comfort, aan de gekruide kant. Te duur is Baron van Zon blijkbaar ook weer niet, want het volk stoomt er dagelijks binnen! Rapport Categorie: bruin café, bistro en restaurant Keuken 7 Decor 7,5 Comfort 6 Service 7 Prijs/kwaliteit 7 AdresBaron van Zon, Mechelseweg 21, 2811 Hombeek, 015 43 58 50. Zondag gesloten. Geen menu's, wel lunch van twee gangen 28 euro. Kinderkamer, terras. Pieter van Doveren