Rouge Tomate introduceerde 'het nieuwe welzijn', gebaseerd op het zich goed voelen in een 'zuivere' omgeving bij 'zuivere' bereidingen. Aan de basis van die formule stonden de jeugdvrienden Patrice Valschaerts en Emmanuel Verstraeten. De eerste verdween al snel weer van het toneel, maar econoom Emmanuel Verstraeten zette door met steun van een financier. Hij voerde zijn rode tomaat uit naar New York, waar hij een Michelinster behaalde.

De afdeling in New York kon echter de huur niet meer ophoesten en sloot. De vestiging in Brussel werd overgenomen door directeur Thierry Naoum en de Californische chef Alex Joseph. Die laatste won onlangs de finale van de Benelux San Pellegrino Young Chef 2015.

De chef-kok volgt het S.P.E® voedingscharter (Sanitas Per Escam - Latijn voor Gezondheid door Voeding), dat werd opgesteld door koks en diëtisten.

Wij lunchten en aten van elegante, fris smakende, moderne bereidingen. Met het mes gehakte noordse garnalen kwamen in cannelloni van avocado met mango, koriander en wolkjes van citroen en roze peper (28 euro). Gnocchi lagen in het bord met blokjes gebakken kalfszwezerik, coulis van waterkers, kappers, citroen en oude Parmezaanse kaas (31 euro). Carpaccio van ananas combineerde de chef met vanillesaus, timutpeper, calamondinsorbet, meringue en sesamkoek. (PvD)

Keuken 7,5

Decor 7,5

Comfort 7,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Adres: Rouge Tomate: Louizalaan 190, 1050 Brussel, 02 647 70 44. Zaterdagmiddag en zondag gesloten.

Rouge Tomate introduceerde 'het nieuwe welzijn', gebaseerd op het zich goed voelen in een 'zuivere' omgeving bij 'zuivere' bereidingen. Aan de basis van die formule stonden de jeugdvrienden Patrice Valschaerts en Emmanuel Verstraeten. De eerste verdween al snel weer van het toneel, maar econoom Emmanuel Verstraeten zette door met steun van een financier. Hij voerde zijn rode tomaat uit naar New York, waar hij een Michelinster behaalde. De afdeling in New York kon echter de huur niet meer ophoesten en sloot. De vestiging in Brussel werd overgenomen door directeur Thierry Naoum en de Californische chef Alex Joseph. Die laatste won onlangs de finale van de Benelux San Pellegrino Young Chef 2015. De chef-kok volgt het S.P.E® voedingscharter (Sanitas Per Escam - Latijn voor Gezondheid door Voeding), dat werd opgesteld door koks en diëtisten. Wij lunchten en aten van elegante, fris smakende, moderne bereidingen. Met het mes gehakte noordse garnalen kwamen in cannelloni van avocado met mango, koriander en wolkjes van citroen en roze peper (28 euro). Gnocchi lagen in het bord met blokjes gebakken kalfszwezerik, coulis van waterkers, kappers, citroen en oude Parmezaanse kaas (31 euro). Carpaccio van ananas combineerde de chef met vanillesaus, timutpeper, calamondinsorbet, meringue en sesamkoek. (PvD)