Als ode aan zijn geboorteland heeft Dino Bagnato het Menu Salentino (65 euro) geïntroduceerd, dat bestaat uit een assortiment minibereidingen. De kok noemt het zelf Italiaanse tapas. Dino Bagnato kwam met zijn ouders naar Maasmechelen en kreeg een horeca-opleiding. Hij was veertien jaar chef-kok in het bekende Italiaanse restaurant Mediterraneo in Maastricht. Zijn vrouw Diana Pani werd in Sardinië geboren, maar kwam ook naar Maasmechelen, waar zij ongetwijfeld het mooiste Italiaanse meisje was. Zij stond zeven jaar in voor de bediening bij Mediterraneo. De twee openden samen Il Fiore, ook alweer elf jaar terug.

Binnen wacht een open ruimte, die modern is ingericht. Van aan alle tafels kan men de keuken zien. Onder grote, karafvormige hanglampen, die zacht licht uitstralen dat van kleur verandert, zijn in het zwart geklede koks in de weer. Er is een beknopte spijskaart met seizoengebonden streekbereidingen.

Veel producten komen rechtstreeks uit Zuid-Italië, zoals tuinbonen, wilde artisjokken, wilde rapen en boleten. Er kwamen koude hapjes, zoals sardine, artisjok, burrata, droogtomaat en paprika uit de oven. Lekker, maar geen omweg waard. Er waren warme voorgerechtjes: soep van inktvis en borlottibonen, parmigiana di melanzane, gefrituurde inktvis, beignet van bloemkool en crème van gedroogde tuinbonen.

Echt lekker werd het pas bij de orechiette, pastaoortjes met cime de rape en kaas, gevolgd door polpette, balletjes van kalfsgehakt met linzen en stoofpot met ossenhaas, kappers en olijven. Citroentaart en zoete ravioli gevuld met vijgen en ricotta sloten af. (PvD)

Keuken 7,5

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Ristorante Il Fiore, Rijksweg 560, 3630 Maasmechelen, 089 70 45 66. Gesloten op dinsdag.

Als ode aan zijn geboorteland heeft Dino Bagnato het Menu Salentino (65 euro) geïntroduceerd, dat bestaat uit een assortiment minibereidingen. De kok noemt het zelf Italiaanse tapas. Dino Bagnato kwam met zijn ouders naar Maasmechelen en kreeg een horeca-opleiding. Hij was veertien jaar chef-kok in het bekende Italiaanse restaurant Mediterraneo in Maastricht. Zijn vrouw Diana Pani werd in Sardinië geboren, maar kwam ook naar Maasmechelen, waar zij ongetwijfeld het mooiste Italiaanse meisje was. Zij stond zeven jaar in voor de bediening bij Mediterraneo. De twee openden samen Il Fiore, ook alweer elf jaar terug.Binnen wacht een open ruimte, die modern is ingericht. Van aan alle tafels kan men de keuken zien. Onder grote, karafvormige hanglampen, die zacht licht uitstralen dat van kleur verandert, zijn in het zwart geklede koks in de weer. Er is een beknopte spijskaart met seizoengebonden streekbereidingen. Veel producten komen rechtstreeks uit Zuid-Italië, zoals tuinbonen, wilde artisjokken, wilde rapen en boleten. Er kwamen koude hapjes, zoals sardine, artisjok, burrata, droogtomaat en paprika uit de oven. Lekker, maar geen omweg waard. Er waren warme voorgerechtjes: soep van inktvis en borlottibonen, parmigiana di melanzane, gefrituurde inktvis, beignet van bloemkool en crème van gedroogde tuinbonen. Echt lekker werd het pas bij de orechiette, pastaoortjes met cime de rape en kaas, gevolgd door polpette, balletjes van kalfsgehakt met linzen en stoofpot met ossenhaas, kappers en olijven. Citroentaart en zoete ravioli gevuld met vijgen en ricotta sloten af. (PvD)