Voor een lekker stuk vis of een goed gevulde schotel met dagelijks vers aangevoerde schaaldieren zit je goed op La Péniche. De restaurantboot is een referentie voor liefhebbers van zeebanket en op de zee en de seizoenen geïnspireerde schotels.

Op de spijskaart treft men klassieke visbereidingen, zoals vissoep met rouille en broodkorstjes, kreeft belle-vue, in boter gebakken zeetong of met de lijn gevangen zeebaars van de grill. In het seizoen zijn tien soorten oesters beschikbaar en meer dan twintig oesterbereidingen. Ook de bereidingen met Zeeuwse mosselen op vijftien manieren en mosselen afkomstig van hangcultuur zijn populair. Verder zijn er enkele vleesbereidingen, zoals steak en niertjes.

's Winters wordt er gegeten op banken van smeedijzer en kasteelstoelen in de buurt van de haard. Op zomerse dagen staan de tafels gedekt op het lommerrijke terras. De kapitein komt uit een familie waar men al drie generaties restaurants uitbaat. De inrichting werd onlangs vernieuwd.

Restaurantboot en 'écailler' La Péniche, chaussée de Huy 4 (richting Chaumont-Gistoux), 010 22 88 18, 1300 Waver..

Voor een lekker stuk vis of een goed gevulde schotel met dagelijks vers aangevoerde schaaldieren zit je goed op La Péniche. De restaurantboot is een referentie voor liefhebbers van zeebanket en op de zee en de seizoenen geïnspireerde schotels. Op de spijskaart treft men klassieke visbereidingen, zoals vissoep met rouille en broodkorstjes, kreeft belle-vue, in boter gebakken zeetong of met de lijn gevangen zeebaars van de grill. In het seizoen zijn tien soorten oesters beschikbaar en meer dan twintig oesterbereidingen. Ook de bereidingen met Zeeuwse mosselen op vijftien manieren en mosselen afkomstig van hangcultuur zijn populair. Verder zijn er enkele vleesbereidingen, zoals steak en niertjes. 's Winters wordt er gegeten op banken van smeedijzer en kasteelstoelen in de buurt van de haard. Op zomerse dagen staan de tafels gedekt op het lommerrijke terras. De kapitein komt uit een familie waar men al drie generaties restaurants uitbaat. De inrichting werd onlangs vernieuwd.