Restaurant Vier in Kortrijk: pure smaken, wars van franjes, in een historisch pand

19/02/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 21/02/19 om 14:04
Uit Knack Weekend van 20/02/19

In Kortrijk vecht men voor een tafeltje bij Vier. Het restaurant opende in augustus en scoorde onmiddellijk. Gault&Millau, bestempelde het als ontdekking van het jaar. Sindsdien is het hek van de dam. (****)

Voor een tafeltje bij Vier moet je weken op voorhand reserveren. Chef-kok Sebastien Ghyselen en zijn vrouw An Van Ammel slagen erin om het hoofd koel te houden. Plaats van gebeuren is het voormalige Sint-Vincentiusziekenhuis, dat eigendom is van het Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (SOK). In afwachting van een nieuwe bestemming kregen Bas en An de toestemming om de kloostergang en refter vier jaar lang als restaurant uit te baten. De akoestiek werd aangepast en er kwamen cirkelvormige plafondlampen en...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee