Iain Wittevrongel studeerde af in Koksijde, werkte in de ouderlijke viswinkel Mare Nostrum in Sint-Idesbald, bij traiteur en hofleverancier Lefevere in Brussel en in diens restaurant La Bergerie. Daarna ging hij aan de slag in het Belgisch restaurant Markt in New York.

Terug in België opende hij met zijn vrouw het gastronomisch restaurant Ten Bogaerde. Dat maakt deel uit van de oude abdijhoeve Ten Bogaerde, gelegen op enkele kilometers van de kust. Er wordt gekookt en gegeten in de abtswoning die werd omgebouwd, waarbij historische elementen en hedendaagse soberheid smaakvolle manier werden gecombineerd.

De kok kiest voor een verlichte versie van de klassieke Franse gastronomie. Vis is een van zijn stokpaardjes. Iain koopt alleen wilde vis, zoals wijting, sardine, makreel, heek en haring. Ook met pijlinktvis en kokkels kookt hij graag. Zijn voorkeur gaat naar vangsten uit de koude, noordelijke zeeën.

Restaurant Ten Bogaerde: Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde. 058 62 00 00. Maandag en dinsdag gesloten. Lunch 32 euro, menu 53 euro.

Iain Wittevrongel studeerde af in Koksijde, werkte in de ouderlijke viswinkel Mare Nostrum in Sint-Idesbald, bij traiteur en hofleverancier Lefevere in Brussel en in diens restaurant La Bergerie. Daarna ging hij aan de slag in het Belgisch restaurant Markt in New York. Terug in België opende hij met zijn vrouw het gastronomisch restaurant Ten Bogaerde. Dat maakt deel uit van de oude abdijhoeve Ten Bogaerde, gelegen op enkele kilometers van de kust. Er wordt gekookt en gegeten in de abtswoning die werd omgebouwd, waarbij historische elementen en hedendaagse soberheid smaakvolle manier werden gecombineerd. De kok kiest voor een verlichte versie van de klassieke Franse gastronomie. Vis is een van zijn stokpaardjes. Iain koopt alleen wilde vis, zoals wijting, sardine, makreel, heek en haring. Ook met pijlinktvis en kokkels kookt hij graag. Zijn voorkeur gaat naar vangsten uit de koude, noordelijke zeeën.