Matthieu Beudaert is kunsthistoricus van opleiding. Hij werkte in de boekhandel van het Museum voor Schone Kunsten toen hij in 2004 als eerste eindigde in de Knack Weekend wedstrijd Hobbykok van het Jaar. Na de overwinning is hij kok aan huis geworden. De zaakjes gingen goed maar Matthieu bleef dromen van een eigen restaurant.

Drie jaar later was het eindelijk zo ver: Matthieu en zijn vrouw Sofie Delbeke openden op 12 juni 2009 het eethuis Table d'Amis. Het publiek stroomt toe en is verrast en enthousiast. De kok staat trots in zijn keukenlab dat uitgerust is met hoogtechnologische apparatuur en hij laat de mooiste producten aanrukken. Hij kookt beheerst en puur.

Restaurant Table d'Amis: Walle 184, 8500 Kortrijk. 056 32 82 70. Zondagavond en maandag gesloten

Matthieu Beudaert is kunsthistoricus van opleiding. Hij werkte in de boekhandel van het Museum voor Schone Kunsten toen hij in 2004 als eerste eindigde in de Knack Weekend wedstrijd Hobbykok van het Jaar. Na de overwinning is hij kok aan huis geworden. De zaakjes gingen goed maar Matthieu bleef dromen van een eigen restaurant. Drie jaar later was het eindelijk zo ver: Matthieu en zijn vrouw Sofie Delbeke openden op 12 juni 2009 het eethuis Table d'Amis. Het publiek stroomt toe en is verrast en enthousiast. De kok staat trots in zijn keukenlab dat uitgerust is met hoogtechnologische apparatuur en hij laat de mooiste producten aanrukken. Hij kookt beheerst en puur.