Sally Lauwers en Bart Gils openden oktober 2015 in de voormalige rijswachtkazerne van Hoogstraten een bescheiden restaurant. De twee hebben horeca-ervaring. De klanten reageren goed op de oprecht hartelijke ontvangst, op Barts smakelijke gerechtjes en op de formule met kleine porties voor kleine prijzen. Maar er is nog een hele weg af te leggen.

Ons charmeerde de ongedwongen sfeer, en wij namen de simpele inrichting met betonnen vloer en kale houten tafels erbij, evenals de slechte verlichting.

De naam Signatuur werd gekozen omdat Bart tekent voor persoonlijke gerechten. Het menu staat centraal (vier gangen 37 euro, vijf gangen 46 euro, zes gangen 55 euro). Daarbij kan je een wijnarrangement nemen (18,24 en 30 euro). Voor wie nog moet rijden, is er een bob- wijnarrangement met halve glaasjes aan halve prijzen.

cwf&PH
© cwf&PH

De gerechten uit het menu kunnen ook afzonderlijk worden besteld. Daarnaast vermeldt de spijskaart drie signatuurklassiekers: kaaskroketten (10 euro), garnaalkroketten (14 euro) en gerijpte carpaccio (12 euro). Signatuur heeft geen wijnkaart, wel een wijnmuur met een twintigtal flesjes waaruit de klant zelf mag kiezen.

Onze keuze

Wij kregen een welkomsthapje van Duke of Berkshire-ham met mosterddressing en nipten van een glaasje Waltner Hochrain Grüner Veltliner (7,5 euro) als voortreffelijk aperitief. Bij het eten kwam een glas rode Jordan de Asso, Crianza (5 euro of 26 euro de fles) als zonovergoten, koppige Spaanse wijn. Carpaccio van gerijpt XO rundsvlees van slager De Laet & Van Haver en crème van veertig maanden oude Beemsterkaas van meesteraffineur Van Tricht met seizoensla en walnoten (12 euro) viel helemaal in de smaak.

cwf&PH
© cwf&PH

Cocktail van in huis gepelde garnalen en krokant geroosterde bloemkoolroosjes kwam met gefrituurde ui, hennepzaad en mosterdblad en een vinaigrette van schaaldieren en citroenverbena (14 euro). Fish-and-chips bestond uit repen superverse pladijs in bros gefrituurd beslag, opgediend met tartaarsaus (10 euro). Hondshaai, van onberispelijke hoedanigheid, kwam met op zijn Arabisch opgelegde citroen, puree met olijfolie en gebakken knolselder (14 euro als 'vis van de week').

Afsluiten deden wij met correcte ijskoffie (8 euro). Signatuur biedt een goede verhouding prijs/kwaliteit en heeft alles in huis om nog te groeien. (PvD)

Keuken: 7,5 - Decor: 6 - Comfort: 6 - Bediening: 7,5 - Prijs/kwaliteit: 7,5

Signatuur: Vrijheid 208/2, Hoogstraten, 03 501 37 01.

cwf&PH
© cwf&PH

1. De chef

Bart Gils is 31. Hij werkte onder meer vijf jaar in de drukke brasserie De Farmasie in Vosselaar en ging daar weg als souschef. Hij kiest voor seizoenproducten uit de regio en weert vissen die door de kweek het milieu aantasten, zowel als vissen waarvan het bestand sterk is verminderd door overbevissing.

2. Favoriete kookboek

Het ingrediëntenboek Food dat Christian Teubner in 2009 samenstelde (49,95 euro, The House of Books) is Barts favoriet. Al bladerend door het grote en dikke boek ontdekt hij de wereld via hoogwaardige ingrediënten.

3. Favoriete leverancier

Bart kiest voor kaashandel Van Tricht. "De kwaliteit van zijn boter is fantastisch en van een gewone Hollandse kaas, zoals Beemster, weet hij via een rijpingsproces een topproduct te maken."

Sally Lauwers en Bart Gils openden oktober 2015 in de voormalige rijswachtkazerne van Hoogstraten een bescheiden restaurant. De twee hebben horeca-ervaring. De klanten reageren goed op de oprecht hartelijke ontvangst, op Barts smakelijke gerechtjes en op de formule met kleine porties voor kleine prijzen. Maar er is nog een hele weg af te leggen. Ons charmeerde de ongedwongen sfeer, en wij namen de simpele inrichting met betonnen vloer en kale houten tafels erbij, evenals de slechte verlichting. De naam Signatuur werd gekozen omdat Bart tekent voor persoonlijke gerechten. Het menu staat centraal (vier gangen 37 euro, vijf gangen 46 euro, zes gangen 55 euro). Daarbij kan je een wijnarrangement nemen (18,24 en 30 euro). Voor wie nog moet rijden, is er een bob- wijnarrangement met halve glaasjes aan halve prijzen. De gerechten uit het menu kunnen ook afzonderlijk worden besteld. Daarnaast vermeldt de spijskaart drie signatuurklassiekers: kaaskroketten (10 euro), garnaalkroketten (14 euro) en gerijpte carpaccio (12 euro). Signatuur heeft geen wijnkaart, wel een wijnmuur met een twintigtal flesjes waaruit de klant zelf mag kiezen. Onze keuzeWij kregen een welkomsthapje van Duke of Berkshire-ham met mosterddressing en nipten van een glaasje Waltner Hochrain Grüner Veltliner (7,5 euro) als voortreffelijk aperitief. Bij het eten kwam een glas rode Jordan de Asso, Crianza (5 euro of 26 euro de fles) als zonovergoten, koppige Spaanse wijn. Carpaccio van gerijpt XO rundsvlees van slager De Laet & Van Haver en crème van veertig maanden oude Beemsterkaas van meesteraffineur Van Tricht met seizoensla en walnoten (12 euro) viel helemaal in de smaak. Cocktail van in huis gepelde garnalen en krokant geroosterde bloemkoolroosjes kwam met gefrituurde ui, hennepzaad en mosterdblad en een vinaigrette van schaaldieren en citroenverbena (14 euro). Fish-and-chips bestond uit repen superverse pladijs in bros gefrituurd beslag, opgediend met tartaarsaus (10 euro). Hondshaai, van onberispelijke hoedanigheid, kwam met op zijn Arabisch opgelegde citroen, puree met olijfolie en gebakken knolselder (14 euro als 'vis van de week'). Afsluiten deden wij met correcte ijskoffie (8 euro). Signatuur biedt een goede verhouding prijs/kwaliteit en heeft alles in huis om nog te groeien. (PvD)