Piet Devriendt opende meer dan vijftien jaar terug in een loods van een groothandel in schaal- en schelpdieren een eenvoudig restaurant. In de Oesterput schuiven de gasten bij elkaar aan en zitten aan lange tafels. Vanaf de eerste dag liep het storm. In deze keet, met aan de ene kant betonnen putten als leefbassins voor wriemelende kreeften en aan de andere kant een open keuken over de volledige lengte van de muur, wordt massaal genoten van superverse schaal- en schelpdieren en bruisende champagne.

Kreeften worden op bestelling gekookt. Succesnummer bij uitstek is de plateau royal, opgebouwd uit oesters, rauwe mosselen, scampi's. Jumbomosselen en zeetong van twee in een kilo zijn specialiteit. De vis komt rechtstreeks uit Zeebrugge en de klanten komen tot uit Duitsland en Japan! In de zomer staat men in de rij voor een stoel want reserveren kan niet.

Restaurant Oesterput: Oude Wenduinse Steenweg 16, 8370 Blankenberge. 050 41 10 35. Dagelijks open ('s winters alleen vrijdag, zaterdag en zondag).

Piet Devriendt opende meer dan vijftien jaar terug in een loods van een groothandel in schaal- en schelpdieren een eenvoudig restaurant. In de Oesterput schuiven de gasten bij elkaar aan en zitten aan lange tafels. Vanaf de eerste dag liep het storm. In deze keet, met aan de ene kant betonnen putten als leefbassins voor wriemelende kreeften en aan de andere kant een open keuken over de volledige lengte van de muur, wordt massaal genoten van superverse schaal- en schelpdieren en bruisende champagne. Kreeften worden op bestelling gekookt. Succesnummer bij uitstek is de plateau royal, opgebouwd uit oesters, rauwe mosselen, scampi's. Jumbomosselen en zeetong van twee in een kilo zijn specialiteit. De vis komt rechtstreeks uit Zeebrugge en de klanten komen tot uit Duitsland en Japan! In de zomer staat men in de rij voor een stoel want reserveren kan niet.