Het dorp Perwez ligt op de grens van Waals-Brabant en de provincie Namen en op 25 kilometer van Leuven en Tienen. Perwez is niet veel meer dan een cluster van arbeidershuisjes en heeft de hoogste concentratie aan tuinkabouters in Waals-Brabant. In het huis van de suikerbietenweger vond het fijnkostrestaurant La Frairie een onderkomen.

Het eethuis is het levenswerk van de Waalse kok Laurent Martin en zijn Vlaamse echtgenote Nathalie. La Frairie werd op de culinaire landkaart gezet door creatieve hoogstandjes te serveren voor licht verteerbare prijzen. De inspanningen werden door Michelin in 1999 beloond met een Bib Gourmand en in 2005 met een eerste ster. Nathalie werd opgeleid bij Romeyer en Laurent in La Maison du Cygne. Zij leerden elkaar kennen in het eethuis Le Sermon.

De tortelduifjes droomden van een eigen zaak. Omdat de grootsteden te duur waren, installeerden zij zich in Perwez. Nathalie ontvangt met attentie en haalt met plezier haar Nederlands boven. Laurent voelt zich gesterkt door de Michelinster en kookt minder uitdagend dan voorheen.

Restaurant La Frairie: Avenue de la Roseraie 9, 1360 Perwez. 081 65 87 30. Zondag, maandag en dinsdagavond gesloten.

Het dorp Perwez ligt op de grens van Waals-Brabant en de provincie Namen en op 25 kilometer van Leuven en Tienen. Perwez is niet veel meer dan een cluster van arbeidershuisjes en heeft de hoogste concentratie aan tuinkabouters in Waals-Brabant. In het huis van de suikerbietenweger vond het fijnkostrestaurant La Frairie een onderkomen. Het eethuis is het levenswerk van de Waalse kok Laurent Martin en zijn Vlaamse echtgenote Nathalie. La Frairie werd op de culinaire landkaart gezet door creatieve hoogstandjes te serveren voor licht verteerbare prijzen. De inspanningen werden door Michelin in 1999 beloond met een Bib Gourmand en in 2005 met een eerste ster. Nathalie werd opgeleid bij Romeyer en Laurent in La Maison du Cygne. Zij leerden elkaar kennen in het eethuis Le Sermon. De tortelduifjes droomden van een eigen zaak. Omdat de grootsteden te duur waren, installeerden zij zich in Perwez. Nathalie ontvangt met attentie en haalt met plezier haar Nederlands boven. Laurent voelt zich gesterkt door de Michelinster en kookt minder uitdagend dan voorheen.