Humphrey heeft een trendy inrichting zonder opgelegde chic, ontworpen door Frédéric Nicolay. In de centraal opgestelde open keuken zien we de koks assembleren met de handen uit bakjes en saus doseren uit flesjes, er wordt nauwelijks gekookt met pannen. Al het personeel draagt een blauw hemd met een bruin vestje, wat de indruk schept dat koken en bedienen met elkaar versmelten.
...

Humphrey heeft een trendy inrichting zonder opgelegde chic, ontworpen door Frédéric Nicolay. In de centraal opgestelde open keuken zien we de koks assembleren met de handen uit bakjes en saus doseren uit flesjes, er wordt nauwelijks gekookt met pannen. Al het personeel draagt een blauw hemd met een bruin vestje, wat de indruk schept dat koken en bedienen met elkaar versmelten. Omdat het gebouw eigendom is van muziekdistributeur Pias is ook de muziek belangrijk. Helaas schiet de akoestiek tekort: wie wil communiceren moet het lawaai overschreeuwen. De gerechten van Deense toprestaurant Noma, waar Yannick school liep, mag men hier niet verwachten, want in Noma werkt men met vijftig koks. Bovendien houdt de kok niet van kopiëren. Verrassen doet hij door iets bekends op een andere manier te presenteren of door een onbekend product naar voren te brengen. De spijskaart bestaat uit een twintigtal kleine bereidingen, die rechtstreeks uit de keuken midden op tafel komen. De indeling op de kaart gebeurt in vier smaakprofielen: raw, light, old-school en umami. De wijnkaart is voor tachtig procent samengesteld uit natuurwijnen en er zijn altijd een viertal huisbieren, speciaal voor Humphrey gebrouwen. Onze keuzeWij kozen tweemaal raw: een Filipijnse ceviche van kreeft met kaffirlimoen en ananassalie (20 euro) en tartaar van rund uit Piëmont met pijpajuin, taco en haringeitjes (10 euro). Uit het hoofdstuk light kwam gekonfijte pompoen met miso, ponzu, koriander en sesamzaad (10 euro). Perfect gegaarde kabeljauw was umami bereid met zeewier, kimchi van lenteui, bonito en sesam (18 euro). Uit de 'oude school' kwam stoombroodje gevuld met varkensvlees, gember, chili en kimchi van paprika (8 euro), en adobo van varkensvlees en garnaal kreeg rijst met een pikant uitjes mee (17 euro). Er waren twee frisse nagerechten: yoghurtmousse met appelcompote en granité van dennen (9 euro) en Don Papa-parfait met gember, karamel en mousse van kokosnoot (9 euro). Wij aten licht en smakelijk en vonden Humphrey een restaurant met eigenheid.