Frédéric Helsen behoort voor het tweede jaar op rij tot het selecte groepje van vijfenveertig excellente jonge Vlaamse chefs die de overheid promoot via de campagne Jong Keukengeweld. Hij werkte onder meer in Vin Perdu in Turnhout en in 't Zilte in Mol. Aan zijn zijde staat Wendy Van Loon. De twee kochten vijf jaar terug een huis in het pompoendorp Kasterlee, dat zij verbouwden tot een actueel restaurant.

Wendy ontvangt met vriendelijkheid en bedient met witte handschoen. Frédéric laat zich niet zien. De integere vakman is liever bij zijn fornuis, bij zijn verse kruiden en lokale producten. Zijn kookstijl is transparant. Fleurige garnituren geven de maaltijd een feestelijk aspect.

Onze keuze

De keuze op de spijskaart beperkt zich tot vier voor-, vier hoofd- en vier nagerechten. De prijzen zijn op gastronomisch niveau; misschien is dat de reden waarom Helsen op weekdagen onregelmatig wordt bezocht. Hoevekip, zacht gegaard en oosters gelakt komt met crème en crumble van romanesco en vinaigrette van Koreaanse soju (23 euro).

Zeeduivel verschijnt in jus van bouillabaisse met gekonfijte aubergine, chistorraworst en ingemaakte tomaat (25 euro). Schol komt met jonge prei, aardappelcrème, krab, jus van kardamom, infusie van komkommer en flan van yoghurt (32 euro). Duif combineert de chef met crème van pompoen, radijzen, bospaddenstoelen en crème van zwarte look (38 euro).

De onberispelijke maaltijd vol pure smaken werd afgerond met Jonagold & Granny Smith met karamel en sorbet van witte chocolade (12 euro). (PvD)

Keuken 8

Decor 7

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 8

Restaurant Helsen, Pastorijstraat 27, 2460 Kasterlee, 014 72 92 02. Lunchmenu 2 of 3 gangen 30 of 38 euro. Degustatiemenu's van 58 tot 78 euro. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Frédéric Helsen behoort voor het tweede jaar op rij tot het selecte groepje van vijfenveertig excellente jonge Vlaamse chefs die de overheid promoot via de campagne Jong Keukengeweld. Hij werkte onder meer in Vin Perdu in Turnhout en in 't Zilte in Mol. Aan zijn zijde staat Wendy Van Loon. De twee kochten vijf jaar terug een huis in het pompoendorp Kasterlee, dat zij verbouwden tot een actueel restaurant. Wendy ontvangt met vriendelijkheid en bedient met witte handschoen. Frédéric laat zich niet zien. De integere vakman is liever bij zijn fornuis, bij zijn verse kruiden en lokale producten. Zijn kookstijl is transparant. Fleurige garnituren geven de maaltijd een feestelijk aspect. Onze keuzeDe keuze op de spijskaart beperkt zich tot vier voor-, vier hoofd- en vier nagerechten. De prijzen zijn op gastronomisch niveau; misschien is dat de reden waarom Helsen op weekdagen onregelmatig wordt bezocht. Hoevekip, zacht gegaard en oosters gelakt komt met crème en crumble van romanesco en vinaigrette van Koreaanse soju (23 euro). Zeeduivel verschijnt in jus van bouillabaisse met gekonfijte aubergine, chistorraworst en ingemaakte tomaat (25 euro). Schol komt met jonge prei, aardappelcrème, krab, jus van kardamom, infusie van komkommer en flan van yoghurt (32 euro). Duif combineert de chef met crème van pompoen, radijzen, bospaddenstoelen en crème van zwarte look (38 euro). De onberispelijke maaltijd vol pure smaken werd afgerond met Jonagold & Granny Smith met karamel en sorbet van witte chocolade (12 euro). (PvD)