Americo Serfillipi kwam als garçon vanuit Italië naar België, waar hij zich ontpopte zich tot een succesvol restaurateur. In 2003 opende hij in Waterloo restaurant en wijnbar L'Opéra. Voor de deur staat een parkeerwachter die de beste plaatsjes geeft aan de snelste sportwagens. Het publiek stroomt toe uit de groene villawijken en de omliggende businessparken. Ook de jetset van Charleroi kent de weg.

Americo Serfillipi ontvangt, laat de mensen uit zijn hand eten en smeert dure flesjes wijn aan. De grote eetzaal is modieus en chic gedecoreerd met marmer, muurschilderingen en Muranoverlichting in gezandstraald kristal. Aan de basis van het succes staat de smakelijke Italiaanse keuken.

Specialiteiten zijn: sint-jakobsschelpdieren met truffels en fleur de sel, linguine met kreeft, basilicum en kerstomaatjes, en zeebaars in zoutkorst met groentesalade en pesto van kappertjes. De wijnkaart vermeldt 650 referenties en er is een ruime keuze aan prestigewijnen.

L'Opéra: Tervuursesteenweg 178, 1410 Waterloo. 02354 86 43. Gesloten op zaterdagmiddag en zondag. Wine bar van 17 tot 24 uur. Terras.

Americo Serfillipi kwam als garçon vanuit Italië naar België, waar hij zich ontpopte zich tot een succesvol restaurateur. In 2003 opende hij in Waterloo restaurant en wijnbar L'Opéra. Voor de deur staat een parkeerwachter die de beste plaatsjes geeft aan de snelste sportwagens. Het publiek stroomt toe uit de groene villawijken en de omliggende businessparken. Ook de jetset van Charleroi kent de weg. Americo Serfillipi ontvangt, laat de mensen uit zijn hand eten en smeert dure flesjes wijn aan. De grote eetzaal is modieus en chic gedecoreerd met marmer, muurschilderingen en Muranoverlichting in gezandstraald kristal. Aan de basis van het succes staat de smakelijke Italiaanse keuken. Specialiteiten zijn: sint-jakobsschelpdieren met truffels en fleur de sel, linguine met kreeft, basilicum en kerstomaatjes, en zeebaars in zoutkorst met groentesalade en pesto van kappertjes. De wijnkaart vermeldt 650 referenties en er is een ruime keuze aan prestigewijnen.