Steven Dehaeze was 21 toen hij met Lisa Sibilla in Rekkem, in de feestzaal naast het ouderlijke café Au Beau Jardin, met Restaurant Culinair begon. Hij was jong, maar kwam goed beslagen op het ijs. Na zijn opleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge, ging hij aan de slag bij Boxy's in Kortrijk en Eddy Vandekerkchoven (Village Gastronomique in Marke). Vier jaar later verhuisde het paar met zijn potten en pannen naar een bakstenen villa in Lauwe.

Vandaag is Culinair een gerieflijk gastronomisch eethuis met een trouwe cliënteel, dat komt voor het beetje. Het surplus steekt niet alleen in de ruimte eetzaal met de comfortabele armstoelen, de attenties op het bord, de verzorgde, hedendaagse bereidingen, de internationale wijnkaart met ruime keuze aan flesjes onder de 50 euro, maar ook in het toegewijde en oprecht vriendelijke onthaal en de attente bediening door de vrouw des huizes. Sibilla kreeg geen beroepsopleiding. Zij beschikt over een aangeboren talent om mensen snel op hun gemak te stellen. De 37-jarige Dehaeze volgde de keukentendensen van nabij.

Hij heeft hedendaagse keukenapparatuur en dat resulteert in een moderne en persoonlijke kookstijl. Culinair is voor de meeste gasten een huis van vertrouwen, waar men kiest voor een van de menuformules. Bij het Ontdekkingsmenu Talent en Passie (57 euro) kwam het assortiment aangepaste en ruim geschonken wijnen van redelijke kwaliteit (plus 16 euro).

Onze keuze

Op tafel verschenen drie soorten in huis gebakken brood, twee soorten boter, reuzel en vijf verzorgde welkomhapjes, waaronder meringue van rode biet met palingmousse en wafeltje met chorizo en tomatade. Het eerste bord was een zomers, mooi opgemaakt gerecht met drie aspergebereidingen en crème van daslook en radijs. Een geslaagde bouillabaisse 'new style' volgde, waarbij stukjes vis, Oosterscheldekreeft en schelpdieren in een mist van carbo-ijs werden overgoten door visbouillon.

Bij de bouillabaisse kwamen schuim van rouille en geraspte kaas. Het weerbarstige vlees van op lage temperatuur gegaarde eend volgde met risotto met beukenzwammetjes en pompoenpitolie. De smakelijke en verzorgde maaltijd werd afgerond met gemarineerde aardbeien, schuim van mojito en vanille-ijs. (PvD)

Restaurant Culinair Dronckaertstraat 508 8930 Lauwe Tel. 056 42 67 33 Woensdagavond, zondagavond en maandag gesloten In het weekend uitsluitend menu's (van 57 tot 80 euro).

Lunch op weekdagen: 38 euro.

Kader: villa met terras in groene tuin

Onthaal en bediening: door innemende en attente vrouw des huizes

Keuken: hedendaags, verzorgd

Steven Dehaeze was 21 toen hij met Lisa Sibilla in Rekkem, in de feestzaal naast het ouderlijke café Au Beau Jardin, met Restaurant Culinair begon. Hij was jong, maar kwam goed beslagen op het ijs. Na zijn opleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge, ging hij aan de slag bij Boxy's in Kortrijk en Eddy Vandekerkchoven (Village Gastronomique in Marke). Vier jaar later verhuisde het paar met zijn potten en pannen naar een bakstenen villa in Lauwe.Vandaag is Culinair een gerieflijk gastronomisch eethuis met een trouwe cliënteel, dat komt voor het beetje. Het surplus steekt niet alleen in de ruimte eetzaal met de comfortabele armstoelen, de attenties op het bord, de verzorgde, hedendaagse bereidingen, de internationale wijnkaart met ruime keuze aan flesjes onder de 50 euro, maar ook in het toegewijde en oprecht vriendelijke onthaal en de attente bediening door de vrouw des huizes. Sibilla kreeg geen beroepsopleiding. Zij beschikt over een aangeboren talent om mensen snel op hun gemak te stellen. De 37-jarige Dehaeze volgde de keukentendensen van nabij. Hij heeft hedendaagse keukenapparatuur en dat resulteert in een moderne en persoonlijke kookstijl. Culinair is voor de meeste gasten een huis van vertrouwen, waar men kiest voor een van de menuformules. Bij het Ontdekkingsmenu Talent en Passie (57 euro) kwam het assortiment aangepaste en ruim geschonken wijnen van redelijke kwaliteit (plus 16 euro). Onze keuzeOp tafel verschenen drie soorten in huis gebakken brood, twee soorten boter, reuzel en vijf verzorgde welkomhapjes, waaronder meringue van rode biet met palingmousse en wafeltje met chorizo en tomatade. Het eerste bord was een zomers, mooi opgemaakt gerecht met drie aspergebereidingen en crème van daslook en radijs. Een geslaagde bouillabaisse 'new style' volgde, waarbij stukjes vis, Oosterscheldekreeft en schelpdieren in een mist van carbo-ijs werden overgoten door visbouillon. Bij de bouillabaisse kwamen schuim van rouille en geraspte kaas. Het weerbarstige vlees van op lage temperatuur gegaarde eend volgde met risotto met beukenzwammetjes en pompoenpitolie. De smakelijke en verzorgde maaltijd werd afgerond met gemarineerde aardbeien, schuim van mojito en vanille-ijs. (PvD)