Restaurant Cuines, 33 opende deze winter en was een schot in de roos. De ambiance is mondain en kosmopolitisch, het eten speels, lekker en vol frisse smaken en de bediening is vlot. Alles liep vanaf de eerste dag gesmeerd. De naam Cuines, 33 (kwinez, trenta y tres betekent 'keuken' in het Catalaans, het huisnummer is 33).

Aan het stuur staan drie gemotiveerde jonge mensen. Fleur Boussy is de energieke gastvrouw. Zij deed ervaring op in Esmeralda en Sel Gris (beide in Knokke). Echtgenoot Edwin Menue staat in de keuken met Fleurs broer Frederik Boussy. Edwin is een product van Oud Sluis (Sluis) en van Escabèche (Knokke). Frederik ging aan de slag in Escabèche, Comerç 24 (Barcelona), De Jonkman en Rock-Fort (beide in Brugge).

De modieuze inrichting is van de bekende interieurarchitect Lieven Musschoot. Hij zorgde voor een warm en modern geheel met een sfeervol verlichte cocktailbar met eettoog aan de ingang en open keuken achteraan. De kaart vermeldt een tiental bereidingen, die gedeeltelijk terugkomen in de tapasmenu's.

Cuines,33: Smedenstraat 33, 8300 Knokke. 050 606069. Woensdag en donderdag gesloten.

Restaurant Cuines, 33 opende deze winter en was een schot in de roos. De ambiance is mondain en kosmopolitisch, het eten speels, lekker en vol frisse smaken en de bediening is vlot. Alles liep vanaf de eerste dag gesmeerd. De naam Cuines, 33 (kwinez, trenta y tres betekent 'keuken' in het Catalaans, het huisnummer is 33). Aan het stuur staan drie gemotiveerde jonge mensen. Fleur Boussy is de energieke gastvrouw. Zij deed ervaring op in Esmeralda en Sel Gris (beide in Knokke). Echtgenoot Edwin Menue staat in de keuken met Fleurs broer Frederik Boussy. Edwin is een product van Oud Sluis (Sluis) en van Escabèche (Knokke). Frederik ging aan de slag in Escabèche, Comerç 24 (Barcelona), De Jonkman en Rock-Fort (beide in Brugge). De modieuze inrichting is van de bekende interieurarchitect Lieven Musschoot. Hij zorgde voor een warm en modern geheel met een sfeervol verlichte cocktailbar met eettoog aan de ingang en open keuken achteraan. De kaart vermeldt een tiental bereidingen, die gedeeltelijk terugkomen in de tapasmenu's.