Nog tot 18 maart kan je aanschuiven in Re-Belges, het pop-uprestaurant dat chef-kok Henk Van Oudenhove en echtgenote en gastvrouw Veronique Bogaert openden in afwachting dat hun restaurant Sans Cravate verbouwd is.
...

Nog tot 18 maart kan je aanschuiven in Re-Belges, het pop-uprestaurant dat chef-kok Henk Van Oudenhove en echtgenote en gastvrouw Veronique Bogaert openden in afwachting dat hun restaurant Sans Cravate verbouwd is. Re-Belges is ondergebracht in de lobby van het boetiekhotel aan de overkant van de straat en in de aanpalende privéwoonkamer. De kaart is een voorproefje van wat de klant kan verwachten in de nieuwe gastrobar, die wordt toegevoegd aan het gastronomische restaurant met een Michelinster. Vanaf begin april zal de bezoeker van Sans Cravate de keuze hebben tussen het sterrenrestaurant met 26 plaatsen en de gastrobar met 25 plaatsen. In de laagdrempelige gastrobar zal veel draaien rond pasteien, gerechten van het spit, kaas en wijn. In de overgangsperiode schuift men aan in pop-up Re-Belges, waarvoor Van Oudenhove en Bogaert een samenwerkingsverband aangingen met het prestigieuze champagnehuis Jacques Selosse. Eigenaar Anselme Selosse levert ook de houtsnippers van de Selosse wijnvaten, die de chef laat smeulen onder zijn gerechten. Onze keuzeWij nipten van een glaasje biodynamische champagne Selosse Initial (19 euro), goudkleurig en gevuld, en op passende wijze begeleid door botersoezen met geraspte Parmezaanse kaas. Om te delen bestelden wij een bordje smakelijk West-Vlaams rund, opgediend met ragfijne toast en yuzuboter (17 euro). De chef wist te scoren met twee voorbeeldige garnaalkroketten (14 euro). Het geheim ligt in de koppen van de garnalen, die de chef eerst droogt voor hij er bouillon van trekt. Daarbij kwam een passend glaasje Rodenbach Vintage (5 euro). Rundstartaar 'Txogitxu' met witlof en mimosa van ei was mooi opgemaakt, maar miste zout en peper (15 euro). Hierbij koos de sommelier een glaasje Shäfer-Frölich, Muller-Thurgau (5 euro). Er waren ook twee hoofdgerechten. Gebakken kalfsniertje met gebakken appel, dunne frietjes met mosterdsaus, sla en cider was perfect (22 euro). Daarbij hoorde een glas Boscarelli Rosso de Ferrari (6 euro). Een koninklijk stuk skrei kwam onder een rookkoepel uit de keuken, was vers en juist gegaard en werd vergezeld van een smakelijke aardappelpuree, zwarte olijf en jonge artisjok (24 euro). In het glas een te warm geschonken rode Beaujolais Kéké, Descombes (5 euro). We sloten af met een vers gebakken wafel met oranjebloesemroom en op het moment gedraaid vanille-ijs (10 euro). (PvD)