Thierry Theys was drieëntwintig jaar toen hij Nuance opende. Hij kreeg financiële hulp van vader, die in Duffel een bekende beenhouwerij heeft. Daarna heeft hij het zelf moeten doen.

Thierry studeerde aan de beroepsschool Ter Duinen en ging aan de slag in Villa Lorraine, werkte in Frankrijk voor topkok Alain Ducasse en in Nederland in Beluga. Nuance opende in mei 2008. In oktober werd Thierry in de Knack Restaurantgids beloond met een Gouden Garde als Inventieve Kok van het Jaar 2009.

De eerste Michelinster kwam een half jaar later en het jaar daarop was er de tweede ster. Theys blijft nuchter en zorgt ervoor dat alles gesmeerd loopt. De koks presenteren prachtige producten op een verfrissende manier. Er staan slechts tien gerechten op de spijskaart. Populair is de lunch van drie gangen en het Menu Smaaknuances.

Restaurant Nuance: Kiliaanstraat 8, 2570 Duffel. 015 63 42 65. www.resto-nuance.be. Zaterdagmiddag, dinsdag en woensdag gesloten.

Thierry Theys was drieëntwintig jaar toen hij Nuance opende. Hij kreeg financiële hulp van vader, die in Duffel een bekende beenhouwerij heeft. Daarna heeft hij het zelf moeten doen. Thierry studeerde aan de beroepsschool Ter Duinen en ging aan de slag in Villa Lorraine, werkte in Frankrijk voor topkok Alain Ducasse en in Nederland in Beluga. Nuance opende in mei 2008. In oktober werd Thierry in de Knack Restaurantgids beloond met een Gouden Garde als Inventieve Kok van het Jaar 2009. De eerste Michelinster kwam een half jaar later en het jaar daarop was er de tweede ster. Theys blijft nuchter en zorgt ervoor dat alles gesmeerd loopt. De koks presenteren prachtige producten op een verfrissende manier. Er staan slechts tien gerechten op de spijskaart. Populair is de lunch van drie gangen en het Menu Smaaknuances.