Matthieu Beudaert is kunsthistoricus. Hij werkte in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, toen hij zich inschreef op de wedstrijd 'Hobbykok van het Jaar' georganiseerd door Knack Weekend. De overwinning was het zetje dat hij nodig had om professioneel te gaan koken, eerst als kok aan huis en later, met zijn vrouw Sofie (van opleiding maatschappelijk assistente en seksuologe) in een eigen eethuis. Matthieu ging aan de slag, gebruikte de laatste technieken en moest niet bedelen om applaus. Table d'Amis werd een referentie met een Michelinster.

Door wegwerkzaamheden aan de Walle verhuisden potten en pannen eind februari naar de Oude Dekenij. De inrichting is Scandinavisch sober en helder met designaccenten van Jules Wabbes. De kookstijl van Matthieu is trefzeker en loepzuiver, zonder onzin, op basis van producten uit eigen streek en met evenwichtige gerechtjes die bol staan van de smaak. De kok is goed op weg om de beste kok van België te worden.

Wij kozen het Menu Terroir (zes gangen, honderd euro) en waren onder de indruk. 'Rauw' was ruw gehakte tartaar van Baskisch kalf met gedroogde mosterd, sjalot, rundsvlees en paprika. 'Het Veld' was een compositie uit de groentetuin met ravioli van kaas Keiems Bloempje en bouillon van knolselder. 'De Noordzee' was skrei met jus van gefermenteerde paddenstoelen, crème van linzen en schorseneer gelakt met wit bier. 'Het Land' was kort verhit duifje uit Steenvoorde met appel, rode biet, polentakroket, peterseliewortel en jus van de levertjes.

Het bijna rauwe vlees werd gevolgd door een lang gegaarde civet van nek en schouder van ree met sauce royale. Gepofte schil en ijs van aardpeer met grof zout maakten ons duidelijk dat het tijd was voor 'Het Zoete'. Chocolade en ijs van St.-Bernardusbier werd gekoppeld aan crumble van zwarte en zure mout en bierkaramelsaus. (PvD)

Keuken 9,5

Comfort 8

Bediening 8

Prijs/kwaliteit 9

Table d'Amis, Sint-Maartenskerkhof 8, 8500 Kortrijk, 056 32 82 70. Lunch 20 en 25 euro.

Matthieu Beudaert is kunsthistoricus. Hij werkte in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, toen hij zich inschreef op de wedstrijd 'Hobbykok van het Jaar' georganiseerd door Knack Weekend. De overwinning was het zetje dat hij nodig had om professioneel te gaan koken, eerst als kok aan huis en later, met zijn vrouw Sofie (van opleiding maatschappelijk assistente en seksuologe) in een eigen eethuis. Matthieu ging aan de slag, gebruikte de laatste technieken en moest niet bedelen om applaus. Table d'Amis werd een referentie met een Michelinster.Door wegwerkzaamheden aan de Walle verhuisden potten en pannen eind februari naar de Oude Dekenij. De inrichting is Scandinavisch sober en helder met designaccenten van Jules Wabbes. De kookstijl van Matthieu is trefzeker en loepzuiver, zonder onzin, op basis van producten uit eigen streek en met evenwichtige gerechtjes die bol staan van de smaak. De kok is goed op weg om de beste kok van België te worden.Wij kozen het Menu Terroir (zes gangen, honderd euro) en waren onder de indruk. 'Rauw' was ruw gehakte tartaar van Baskisch kalf met gedroogde mosterd, sjalot, rundsvlees en paprika. 'Het Veld' was een compositie uit de groentetuin met ravioli van kaas Keiems Bloempje en bouillon van knolselder. 'De Noordzee' was skrei met jus van gefermenteerde paddenstoelen, crème van linzen en schorseneer gelakt met wit bier. 'Het Land' was kort verhit duifje uit Steenvoorde met appel, rode biet, polentakroket, peterseliewortel en jus van de levertjes. Het bijna rauwe vlees werd gevolgd door een lang gegaarde civet van nek en schouder van ree met sauce royale. Gepofte schil en ijs van aardpeer met grof zout maakten ons duidelijk dat het tijd was voor 'Het Zoete'. Chocolade en ijs van St.-Bernardusbier werd gekoppeld aan crumble van zwarte en zure mout en bierkaramelsaus. (PvD)