Toen restaurant L'île d'Anvers opnieuw de deuren opende, kwam er een communiqué dat meldde: "Chef Peter Cardoen gaat voor een vernieuwde culinaire parel in de hippe Antwerpse buurt." Nu kennen wij heel wat koks, maar geen chef Peter Cardoen.

Uit het perscommuniqué leren we verder: "Peter Cardoen verhuisde als tiener naar Zuid-Frankrijk, waar hij als kok afstudeerde aan de hotelschool van Souillac. Hij werkte in toprestaurants in Saint-Tropez, Nice en Parijs (welke staat niet vermeld: dat is verdacht, nvdr), studeerde twee jaar hotelmanagement in Brussel en werd banquet- en salesmanager in Sofitel Le Toison d'Or en Holiday Inn Brussel. Hij is ook mede-oprichter van Fruxino, de groenste verswinkel op het Zuid in Antwerpen."

Daarmee weten we al iets, maar nog niet of hij kan koken. Daarom reden we naar Antwerpen en parkeerden voor de deur. Druk was het die maandagavond niet in L'île d'Anvers.

Onze keuze
De spijskaart vermeldt zes voor-, zes hoofd- en zes nagerechten. Tartaar van geelvin tonijn kwam met courgettesaus en miste kruiding (12 euro). De in huis gemarineerde zalm van goede kwaliteit kwam met puree van peer en gedroogde abrikozen: een combinatie waarbij wij de wenkbrauwen fronsten (10 euro).

Het stevige vlees van tache noire kreeg het gezelschap van peperroomsaus, prima frieten en sla (19 euro) en in St. Bernardus gestoofde varkenswangen verschenen met tagliatelle (20 euro). Bij het vlees kwam een goed gestructureerde, koppige en sappige Fado reserva 2007 uit Alentejo: een rode wijn die zijn prijs van 28 euro waard was.

Afsluiten deden wij met eenvoudig gebak van bladerdeeg, verse vijgen en amandel, opgediend met een bol ijs (8 euro). De keukenkunst van Peter Cardoen is nog niet volgroeid. De prijzen zijn redelijk. Opgepast voor de toilet, dat zich bevindt op twee hoog boven aan een steile trap.

Rapport
Lunch: 18 tot 20 euro.
Kader: hedendaags strakke inrichting in grijs en zwart .
Onthaal en bediening: die avond in handen van een innemende jongeman, die de maître even verving.
Keuken: Frans-Belgisch met fusioninvloeden.

L'île d'Anvers Verbindingsdok Oostkaai 3
2000 Antwerpen
Tel. 03/226 99 09
Zaterdagmiddag- zon en feestdagen gesloten

Pieter Van Doveren

Toen restaurant L'île d'Anvers opnieuw de deuren opende, kwam er een communiqué dat meldde: "Chef Peter Cardoen gaat voor een vernieuwde culinaire parel in de hippe Antwerpse buurt." Nu kennen wij heel wat koks, maar geen chef Peter Cardoen. Uit het perscommuniqué leren we verder: "Peter Cardoen verhuisde als tiener naar Zuid-Frankrijk, waar hij als kok afstudeerde aan de hotelschool van Souillac. Hij werkte in toprestaurants in Saint-Tropez, Nice en Parijs (welke staat niet vermeld: dat is verdacht, nvdr), studeerde twee jaar hotelmanagement in Brussel en werd banquet- en salesmanager in Sofitel Le Toison d'Or en Holiday Inn Brussel. Hij is ook mede-oprichter van Fruxino, de groenste verswinkel op het Zuid in Antwerpen." Daarmee weten we al iets, maar nog niet of hij kan koken. Daarom reden we naar Antwerpen en parkeerden voor de deur. Druk was het die maandagavond niet in L'île d'Anvers. Onze keuze De spijskaart vermeldt zes voor-, zes hoofd- en zes nagerechten. Tartaar van geelvin tonijn kwam met courgettesaus en miste kruiding (12 euro). De in huis gemarineerde zalm van goede kwaliteit kwam met puree van peer en gedroogde abrikozen: een combinatie waarbij wij de wenkbrauwen fronsten (10 euro). Het stevige vlees van tache noire kreeg het gezelschap van peperroomsaus, prima frieten en sla (19 euro) en in St. Bernardus gestoofde varkenswangen verschenen met tagliatelle (20 euro). Bij het vlees kwam een goed gestructureerde, koppige en sappige Fado reserva 2007 uit Alentejo: een rode wijn die zijn prijs van 28 euro waard was. Afsluiten deden wij met eenvoudig gebak van bladerdeeg, verse vijgen en amandel, opgediend met een bol ijs (8 euro). De keukenkunst van Peter Cardoen is nog niet volgroeid. De prijzen zijn redelijk. Opgepast voor de toilet, dat zich bevindt op twee hoog boven aan een steile trap. Rapport Lunch: 18 tot 20 euro. Kader: hedendaags strakke inrichting in grijs en zwart . Onthaal en bediening: die avond in handen van een innemende jongeman, die de maître even verving. Keuken: Frans-Belgisch met fusioninvloeden. L'île d'Anvers Verbindingsdok Oostkaai 3 2000 Antwerpen Tel. 03/226 99 09 Zaterdagmiddag- zon en feestdagen gesloten Pieter Van Doveren