Categorie bistronomie

Keuken 7,5

Decor 7,5

Comfort 6,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit geproefde gerechten 7,5

Bonte B, Dweersstraat 12, 8000 Brugge, 050 348343. Gesloten op zondagavond en maandag. Parking Zilverpand recht voor de deur.

De naam van het restaurant Bonte B in Brugge is de naam van de chef, die als Bernard Bonte door het leven wandelt.

De binneninrichting van de benedenverdieping van het voormalige doktershuis met bakstenen gevel is van de hand van de West-Vlaamse succesarchitect Lieven Musschoot. Hij combineerde Scandinavische vintage accenten met Brugse huiselijkheid.

Mooi zijn de luchters van het Nederlands designmerk Moooi en ook de stoelen van de Deense ontwerper Hans Wegner trekken de aandacht. Op de plankenvloer liggen koeienhuiden. Het geheel combineert goed met de hoge doktersdeuren in dennenhout. Jammer dat de akoestiek zo slecht is. Daar wordt gelukkig aan gewerkt door een gespecialiseerde firma.

In de eetzaal staat Valerie Van Dycke. Zij praat stil en gaat met zachtheid te werk en heeft te leiden onder de akoestiek. De kaart vermeldt nog geen tien gerechten en stuurt de bezoekers naar de menuformules. Voor 35 euro serveert men drie gangen, voor 10 euro meer heb je recht op een gang meer. Lunchen met één gerecht komt op 16 euro, met twee gerechten op 22 euro.

Onze keuze
Wij kozen het driegangenmenu en in afwachting van het voorgerecht snoepten wij van pastei uit miniweckpot, gemaakt van spek van varkenskeel en buik, lever, calvados en appel. Wij bestudeerden het wijnboekje en kozen een Chianti Classico Lucciconi 2010 uit Toscane. Deze mondvullende rode wordt vakkundig gemaakt door de Belg Bernard Buys.

Het kunstig gepresenteerde voorgerecht was fris en evenwichtig van smaak en was samengesteld uit gemarineerde zalm, handgerolde couscous, yoghurt, gel van pomelo en kruidensalade. Perfect gegaarde duif volgde met een lekkere mousse van broccoli, beetgare erwtjes, snijbonen en krokant gebakken polenta. De boutjes namen wij in de hand maar er kwam geen vingerbakje.

Onze tafelgenoot veegde deze tekortkoming van tafel en maande aan om niet te kniesoren. Dus basta. De chef kwam zelf in zwart keukenkostuum het nagerecht inzetten en tegelijkertijd polsen of het allemaal in orde was.

Wij konden dit bevestigen en genoten nog even van het dessert, dat was samengesteld uit een mousse van pistache, een quenelle ganache van bittere chocolade, poeder van olijfolie en meringue van framboos.

Wij ervoeren Bonte B als een geslaagde nieuwkomer, waar je gezellig kunt eten van smakelijke, herkenbare en actuele seizoengerechten. (PvD)

De naam van het restaurant Bonte B in Brugge is de naam van de chef, die als Bernard Bonte door het leven wandelt. De binneninrichting van de benedenverdieping van het voormalige doktershuis met bakstenen gevel is van de hand van de West-Vlaamse succesarchitect Lieven Musschoot. Hij combineerde Scandinavische vintage accenten met Brugse huiselijkheid. Mooi zijn de luchters van het Nederlands designmerk Moooi en ook de stoelen van de Deense ontwerper Hans Wegner trekken de aandacht. Op de plankenvloer liggen koeienhuiden. Het geheel combineert goed met de hoge doktersdeuren in dennenhout. Jammer dat de akoestiek zo slecht is. Daar wordt gelukkig aan gewerkt door een gespecialiseerde firma. In de eetzaal staat Valerie Van Dycke. Zij praat stil en gaat met zachtheid te werk en heeft te leiden onder de akoestiek. De kaart vermeldt nog geen tien gerechten en stuurt de bezoekers naar de menuformules. Voor 35 euro serveert men drie gangen, voor 10 euro meer heb je recht op een gang meer. Lunchen met één gerecht komt op 16 euro, met twee gerechten op 22 euro. Onze keuze Wij kozen het driegangenmenu en in afwachting van het voorgerecht snoepten wij van pastei uit miniweckpot, gemaakt van spek van varkenskeel en buik, lever, calvados en appel. Wij bestudeerden het wijnboekje en kozen een Chianti Classico Lucciconi 2010 uit Toscane. Deze mondvullende rode wordt vakkundig gemaakt door de Belg Bernard Buys. Het kunstig gepresenteerde voorgerecht was fris en evenwichtig van smaak en was samengesteld uit gemarineerde zalm, handgerolde couscous, yoghurt, gel van pomelo en kruidensalade. Perfect gegaarde duif volgde met een lekkere mousse van broccoli, beetgare erwtjes, snijbonen en krokant gebakken polenta. De boutjes namen wij in de hand maar er kwam geen vingerbakje. Onze tafelgenoot veegde deze tekortkoming van tafel en maande aan om niet te kniesoren. Dus basta. De chef kwam zelf in zwart keukenkostuum het nagerecht inzetten en tegelijkertijd polsen of het allemaal in orde was. Wij konden dit bevestigen en genoten nog even van het dessert, dat was samengesteld uit een mousse van pistache, een quenelle ganache van bittere chocolade, poeder van olijfolie en meringue van framboos. Wij ervoeren Bonte B als een geslaagde nieuwkomer, waar je gezellig kunt eten van smakelijke, herkenbare en actuele seizoengerechten. (PvD)