Eethuis Belga Queen is een realisatie van Antoine Pinto (Pakhuis, Dock's Café, La Quincaillerie, Midi Station enzovoort). De designer-kok verbouwde het dertiende-eeuwse korenstapelhuis tot een gestileerd loungerestaurant met driehonderd zitplaatsen, verdeeld over drie verdiepingen.

Onder de nok bevindt zich een sigarenbar, waar tijdens het weekend optredens plaatsvinden van bandjes en dj's. In de zomer kan je voor de deur genieten op een van de mooiste terrassen van Gent. De plannen voor een mobiele oesterbar liggen klaar.

Tim Boury is chef-kok en kan bogen op een eersteklas opleiding (twee jaar Comme chez Soi en vierenhalf jaar Oud Sluis, waar hij wegging als souschef). Boury kwam naar Belga Queen om ervaring op te doen als keukenchef. De kok ging onlangs tijdens een door Vlam georganiseerde wedstrijd lopen met de titel 'Beste Viskok 2009'. Boury hoopt in het najaar zijn eigen restaurant te openen aan de Dikmuidsesteenweg in Roeselare.

In Belga Queen Gent is de spijskaart grotendeels dezelfde als in Belga Queen Brussel. Het repertoire werd door Antoine Pinto op punt gesteld en Belgische producten spelen de hoofdrol. Op de wijnkaart vind je flessen van Belgische wijnbouwers.

Wij kozen twee voorgerechten en na lang wachten kwamen kort gebakken sint-jakobsnoten met gelakt buikspek, gewelde botersaus met peterselie (23 euro) en in doek bereide eendenlever met zoet kruim van peperkoek, zoete confituur en brioche (19 euro).

De twee hoofdgerechten waren: met miso en Tierenteynmosterd gelakte en vervolgens kort gebakken blokjes tonijn met wilde rijst, komkommerslierten en saus van kokos en limoen (25 euro) en perfect gegaarde kabeljauwrug van onberispelijke hoedanigheid met garnaaltjes, gestoofde prei, aardappelpuree met krokante spekjes en een ouderwets lekkere vissaus (25 euro).

In huis gedraaid bourbon-vanille-ijs met gesmolten chocolade (6,50 euro) vormde de afsluiter van een verzorgde en smakelijke maaltijd.

Kader: historisch pakhuis
Onthaal en bediening: vlot en attent
Keuken: ode aan Belgische producten en gerechten

Pieter van Doveren/Bewerking: David Bitoune

Eethuis Belga Queen is een realisatie van Antoine Pinto (Pakhuis, Dock's Café, La Quincaillerie, Midi Station enzovoort). De designer-kok verbouwde het dertiende-eeuwse korenstapelhuis tot een gestileerd loungerestaurant met driehonderd zitplaatsen, verdeeld over drie verdiepingen. Onder de nok bevindt zich een sigarenbar, waar tijdens het weekend optredens plaatsvinden van bandjes en dj's. In de zomer kan je voor de deur genieten op een van de mooiste terrassen van Gent. De plannen voor een mobiele oesterbar liggen klaar. Tim Boury is chef-kok en kan bogen op een eersteklas opleiding (twee jaar Comme chez Soi en vierenhalf jaar Oud Sluis, waar hij wegging als souschef). Boury kwam naar Belga Queen om ervaring op te doen als keukenchef. De kok ging onlangs tijdens een door Vlam georganiseerde wedstrijd lopen met de titel 'Beste Viskok 2009'. Boury hoopt in het najaar zijn eigen restaurant te openen aan de Dikmuidsesteenweg in Roeselare. In Belga Queen Gent is de spijskaart grotendeels dezelfde als in Belga Queen Brussel. Het repertoire werd door Antoine Pinto op punt gesteld en Belgische producten spelen de hoofdrol. Op de wijnkaart vind je flessen van Belgische wijnbouwers. Wij kozen twee voorgerechten en na lang wachten kwamen kort gebakken sint-jakobsnoten met gelakt buikspek, gewelde botersaus met peterselie (23 euro) en in doek bereide eendenlever met zoet kruim van peperkoek, zoete confituur en brioche (19 euro). De twee hoofdgerechten waren: met miso en Tierenteynmosterd gelakte en vervolgens kort gebakken blokjes tonijn met wilde rijst, komkommerslierten en saus van kokos en limoen (25 euro) en perfect gegaarde kabeljauwrug van onberispelijke hoedanigheid met garnaaltjes, gestoofde prei, aardappelpuree met krokante spekjes en een ouderwets lekkere vissaus (25 euro). In huis gedraaid bourbon-vanille-ijs met gesmolten chocolade (6,50 euro) vormde de afsluiter van een verzorgde en smakelijke maaltijd. Kader: historisch pakhuis Onthaal en bediening: vlot en attent Keuken: ode aan Belgische producten en gerechten Pieter van Doveren/Bewerking: David Bitoune